2/3/12

Στην Αγγλία η Κυβέρνηση θεωρεί πλέον ότι τα Αιολικά Πάρκα κατασπαταλούν δημόσιο χρήμα!

Στην φτωχή Αγγλία ακόμη και η συντηρητική κυβέρνηση του David Cameron θεωρεί πλέον ότι τα αιολικά πάρκα "κατασπαταλούν Δημόσιο Χρήμα", σε αντίθεση με την πλούσια Ελλάδα όπου "τα λεφτά υπάρχουν" και  οι επιδοτήσεις για ανεμογεννήτριες συνεχίζουν να ρέουν άφθονες- πράγμα όμως που δεν συμβαίνει και για τα φάρμακα, τα σχολεία, τα επιδόματα ανεργίας, τους μισθούς  και τις συντάξεις που αντιθέτως κατασφαγιάζονται!
Στην οπισθοδρομική Αγγλία ακόμη και η συντηρητική Κυβέρνηση των Τόρις αναγκάστηκε να αλλάξει την υφισταμένη νομοθεσία για τα αιολικά πάρκα και όχι μόνο να κόψει τις επιδοτήσεις προς αυτά, αλλά και το κυριότερο να δώσει το δικαίωμα στις τοπικές κοινότητες να αποφασίζουν αυτές για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα εδάφη τους!
Ταυτόχρονα στην άσχετη επιστημονικά Αγγλία προωθείται και άλλο νομοσχέδιο που καθορίζει την ελάχιστη απόσταση εγκατάστασης Ανεμογεννητριών από κατοικημένες περιοχές γιατί η εκεί πανάσχετη επιστημονική κοινότητα θεωρεί ότι τα Αιολικά Πάρκα έχουν αρνητικές συνέπειες στην υγεία των ανθρώπων!
Αυτά βέβαια γίνονται σε μια χώρα φτωχή, οπισθοδρομική και υπερσυντηρητική, που δεν θα έχει κανένα μέλλον στην "Ευρώπη της Πράσινης Ανάπτυξης" σε αντίθεση με την πλούσια Ελλάδα! 
Και να λέμε πάλι καλά και ευτυχώς που το Νέο Μνημόνιο προβλέπει σε ειδικό του άρθρο την πράσινη άναπτυξη της Χώρας μας, αλλιώς θα καταντούσαμε και εμείς ...Αγγλία! 
ΥΓ.) Και για όσους ακόμη αμφιβάλλουν για τα όσα γράφουμε ας διαβάσουν το πρωτότυπο άρθρο στην εφημερίδα "Telegraph":

1 σχόλιο:

ΣΒ είπε...

δεν ανοιγουν τα links !!!