2/3/12

Κούβελος-Μπακογιάννη: Ξέχασαν να δηλώσουν το ένα εκατομμύριο!


Στον εισαγγελέα εφετών η υπόθεση του ...χαμένου εκατομμυρίου!

Δύσκολες ώρες και στιγμές για το ...Μητσοτακέικο!
Ολοένα και δυσκολεύει η θέση της "ιεράς οικογενείας του Μητσοτακέικου" καθώς όπως ανέκυψε από την έρευνα των αρμοδίων αρχών το ένα εκατομμύριο που έβγαλε στο εξωτερικό ο γαμπρός κύριος Ισίδωρος Κούβελος είναι ...«αδήλωτο»! Όπως προκύπτει από το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών η διαδρομή του ενός εκατομμυρίου του κυρίου Κούβελου αλλά και ο τραπεζικός λογαριασμός όπου τελικά κατέληξε αυτό το ποσό, δεν ήταν δηλωμένα στο σχετικό «πόθεν έσχες» όπως όφειλε να είναι. 
Το ένα εκατομμύριο προήλθε από ρευστοποίηση μετοχών στις ΗΠΑ, για να καταλήξει τελικά σε τράπεζα του Λονδίνου. Σύμφωνα με τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών επί της δήλωσης «πόθεν έσχες» του οικονομικού έτους 2011, που κατέθεσε ο κ. Κούβελος ως υπόχρεος από κοινού με την σύζυγό του κυρία Μπακογιάννη, προκύπτει ότι δεν δηλώθηκε ο λογαριασμός του Λονδίνου. Στον λογαριασμό αυτό, ο οποίος τηρείται σε λίρες Αγγλίας και δολάρια ΗΠΑ, κατατέθηκε το επίμαχο ποσόν στις 4 Μαρτίου 2011! Ο Κούβελος κλήθηκε να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις για θέμα στην Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής, και με επιστολή του, υποστήριξε ότι εκ παραδρομής (!!!) δεν αναφέρθηκε η κίνηση του ποσού αυτού επειδή η μεταφορά έγινε από ρευστοποίηση μετοχών στις ΗΠΑ για συμμετοχή σε αγορά ποσοστού σε υπό ναυπήγηση πλοίου. Επίσης τόνισε ότι συνδικαιούχος στον λογαριασμό είναι ο γιος του μέσω του οποίου συντηρείται και σπουδάζει στο Λονδίνο. 
Τον λόγο έχει πια ο αρμόδιος εισαγγελέας. 
Αλλά αν κρίνουμε από την τύχη που είχε τελικά το θέμα με τις ...οικοσυσκευές της Siemens που βρέθηκαν στην κατοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, μάλλον δεν πρέπει να περιμένουμε και πολλά από την κατά τ' άλλα τυφλή Δικαιοσύνη! 
Μπροστά στο Μητσοτακέικο ακόμη και η Δικαιοσύνη γουρλώνει τα μάτια της!

Δεν υπάρχουν σχόλια: