10/12/11

Τοξικά, επικίνδυνα και ρυπογόνα τα αιολικά πάρκα!


Τα αιολικά πάρκα αποδυκνείονται σοβαρός κίνδυνος για το περιβάλλον σύμφωνα με έρευνα της Οργάνωσης Fachagentur Nachwachsende Rohstoffe-FNR (Agency for Renewable Resources)!

Τα συνθετικά και ορυκτά έλαια, που χρησιμοποιούνται για τη λίπανση τόσο των γιγαντιαίων περιστρεφόμενων πτερύγων όσο και για τη συντήρηση των υδραυλικών τμημάτων τους, θεωρούνται ιδιαίτερα τοξικά και αποδομούνται πολύ δύσκολα σε συνθήκες φυσικού περιβάλλοντος. Σε περίπτωση βλάβης μιας αιολικής γεννήτριας έως 1.000 λίτρα αυτών των ιδιαίτερα τοξικών υλικών είναι δυνατόν να διαρρεύσουν και να μολύνουν το φυσικό περιβάλλον.
Κατά τον ειδικό σε θέματα τοξικότητας υλικών, Ρολφ Σνάιντερ, που διεξάγει έρευνες ειδικά για το Θέμα αυτό στα Αιολικά Πάρκα της Βόρειας Θάλασσας για λογαριασμό της «Υπηρεσίας Αντικατάστασης Βλαβερών Πρώτων Υλών» (FNR), οι διαχειριστές των  αιολικών εγκαταστάσεων αγνοούν εδώ και χρόνια τις εκκλήσεις επιστημόνων και οργανώσεων να αντικαταστήσουν  τα τοξικά λιπαντικά που χρησιμοποιούν τουλάχιστον με ηπιότερα βιο-υλικά! Ο υπεύθυνος σχεδιασμών της FNR, Ντερκ Κέμπκε  σε σχετική συνέντευξη που δόθηκε για το Θέμα αυτό ήταν κατηγορηματικός: «Ο τομέας παραγωγής αιολικής ενέργειας βασίζεται κατά 90% σε συμβατικά έλαια, που κατατάσσονται στις πλέον επικίνδυνες ουσίες για τη μόλυνση κάθε είδους υδάτινου περιβάλλοντος», και τόνισε ιδιαίτερα την αναγκαιότητα άμεσης λήψης μέτρων ώστε τόσο οι κατασκευαστές όσο και οι διαχειριστές των  αιολικών εγκαταστάσεων να εναρμονιστούν με τις Γερμανικές αλλά και τις Ευρωπαϊκές οδηγίες για την προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος και την Προστασία της Υγείας των Ανθρώπων! Να σημειώσουμε ότι η Fachagentur Nachwachsende Rohstoffe υπάγεται απευθείας στο Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Διατροφής, Γεωργίας και Προστασίας των Καταναλωτών και παίζει σημαντικό ρόλο στον σχεδιασμό της Πολιτικής στα θέματα αρμοδιότητας αυτού του Υπουργείου .

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τα λάδια που αναφέρει το άρθρο είναι βαλβολίνες (όπως των δισεκατομυρίων αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στον πλανήτη)εντός ενός κιβωτίου πολλαπλασιασμού στροφών. Για να διαρρεύσουν στο περιβάλλον, δεν αρκεί ούτε το τσουνάμι της Φουκουσίμα!
Προτού δημοσιεύσετε κάτι Επιστημονικού ή "επιστημονικού" περιεχομένου να το ελέγχετε, διότι η διαδικασία της τεκμηρίωσης αποκαλύπτει την αλήθεια και τους κρυμμένους σκοπούς