1/12/12

Αφήστε την φύση στην ησυχία της!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΗΛΙΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ


ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ" - ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΣ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ



Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, χρησιμοποιεί συστηματικά τον όρο «ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» στις προεκλογικές του ομιλίες. Κανείς όμως απο τους μεγαλοδημοσιογράφους δεν ασχολήθηκε πραγματικά με την προέλευση του όρου «ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ». Ακούσαμε μάλιστα πολλούς «ΠΑΣΟΚΟΥΣ» να λένε οτι το όρο αυτό τον εισήγαγε στην ελληνική πολιτική ορολογία ο «Γιωργάκης».

Η αλήθεια είναι οτι οι μεγαλοδημοσιογράφοι, τα αντίπαλα του ΠΑΣΟΚ κόμματα, αλλά και τα ίδια τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν ιδέα του τι σημαίνει πραγματικά "ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ή οι ελάχιστοι που γνωρίζουν, αποκρύπτουν σκόπιμα την προέλευση του όρου αυτού.

Πως πραγματικά έχει η κατάσταση με την «Πράσινη Ανάπτυξη»;...
90’(στην «Le Monde» κτλ). Όλα τα νεοταξικά «think tanks» της Ευρώπης και της Αμερικής πρότειναν έλεγχο του οικολογικού κινήματος. Να θυμήσουμε την ρήση του Λένιν

"The best way to control the opposition is to lead it." – Lenin
Μτφ:«Ο καλύτερος τρόπος να ελέγξεις την αντιπολίτευση είναι να την οδηγείς»
..Αυτό πρότειναν λοιπόν στους ηγέτες της Παγκοσμιοποίησης. Ετσι βλέπουμε τα γνωστά ιδρύματα Ροκφέλερ και Σόρος να προσεγγίζουν τα οικολογικά κινήματα και να τους προτείνουν χρηματοδότηση χωρίς κανένα αντάλλαγμα και περιορισμό.

Αυτό κράτησε περίπου μια δεκαετία. Δημιουργήθηκαν καινούργιες οικολογικές οργανώσεις όπως η «Greenpeace», με μη εκλεγόμενο συμβούλιο – αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό.
Οι πρώτοι Οικολόγοι καθαροί ιδεαλιστές, δεν μπόρεσαν να συμβιβαστούν με την χρηματοδότηση τους από κεντρικούς τραπεζίτες.


Οι περισσότεροι αποσύρθηκαν διαμαρτυρόμενοι. Στη θέση τους μπήκαν πράκτορες – γιάπις, στελέχη πολυεθνικών με γνώσεις στο μάνατζμεντ και με προφίλ φανατικού οικολόγου, για να μην μπορεί κανείς να τους αμφισβητήσει. Γόνοι της μεγάλης τραπεζικής οικογένειας των Ροκφέλερ έγιναν διοικητικά στελέχη οικολογικών οργανώσεων. Δείτε την περίπτωση του Κον Μπεντίτ, βασικό στέλεχος του Μάη του 68, Γάλλος εβραϊκής καταγωγής και με διασυνδέσεις με τους τραπεζίτες...........
Το επόμενο βήμα αυτής της καπήλευσης ήταν το πώς θα εκμεταλλευτούν εμπορικά τις ιδέες των οικολόγων. Τους πρότειναν να χρηματοδοτήσουν την κατασκευή των ανεμογεννητριών και διάφορων άλλων εφευρέσεων. Επειδή είχαν τις προσβάσεις φρόντισαν να επιδοτηθούν από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, Ιαπωνία κτλ.

Και θα πει κάποιος κακό ήταν αυτό; Αν δεν γνωρίζεις το πράγμα σε βάθος θα απαντήσεις ότι ήταν καλό. Δυστυχώς όμως επέλεξαν να προωθήσουν μόνο εκείνες τις ιδέες των οικολόγων που δεν έβλαπταν το οικονομικό κατεστημένο.

Παράδειγμα: κατασκευάζουν γεννήτριες ηλεκτρικού ρεύματος από τα κύματα, είναι πανάκριβες και για αυτό τις κατασκευάζουν μόνο πολυεθνικές. Όταν κάποιος εφευρέτης – οικολόγος, φτιάξει μια τέτοια γεννήτρια με απλά μέσα, τότε αυτή δεν χρηματοδοτείται. Και μάλιστα πολλοί από αυτούς τους εφευρέτες έχασαν την ζωή τους όπως ο Stefan Nystrom
http://eleftheri-epistimi.blogspot.com/2009/02/blog-post_923.html).

ΠΗΓΗ
http://antipliroforisi.blogspot.gr/2009/10/blog-post.html