1/12/12

Πολιτικός σεισμός!


Πολιτικό σεισμό έχει προκαλέσει η είδηση ότι η γυναίκα μυστήριο στην περιβόητη "λίστα Λαγκάρντ" με καταθέσεις 500 εκατομμυρίων ευρώ είναι η μητέρα του πρώην πρωθυπουργού, Μαργαρίτα Παπανδρέου.
Νέα διάσταση στην υπόθεση της περιβόητης "λίστας Λαγκάρντ" δίνει το περιεχόμενο της δικογραφίας που κατατέθηκε στη βουλή, καθώς σε επίσημη κατάθεση που περιλαμβάνεται μέσα στην δικογραφία αυτή αναφέρεται ότι η γυναίκα– μυστήριο με τα 500 εκ. ευρώ είναι η Μαργαρίτα Παπανδρέου, μητέρα του πρώην πρωθυπουργού.
Η επίμαχη αναφορά γίνεται στην κατάθεση που έδωσε στις 3 Οκτωβρίου ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, επικαλούμενος μαρτυρίες δύο διευθυντών της υπηρεσία του.
Ειδικότερα, ο κ. Στασινόπουλος αναφέρει ξεκάθαρα ότι την προηγούμενη ημέρα της κατάθεσής του στους δύο εισαγγελείς, στη διάρκεια σύσκεψης που είχε με όλους τους διευθυντές της υπηρεσία του, ρώτησε τους συνεργάτες εάν γνωρίζουν κάτι σχετικό με τη "λίστα Λαγκάρντ": "Ο κ. Νίκος Λέκκας (διευθυντής επιχειρησιακού σχεδιασμού του ΣΔΟΕ) μου απάντησε ότι δεν έχει δει τη λίστα, αλλά έχει ακούσει ότι η γυναίκα με τα 500 εκ. είναι πολιτικό πρόσωπο και είναι η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου. Το ίδιο απάντησε και ο κ. Ευάγγελος Καραμάνος (διευθυντής Ειδικών Υποθέσεων)"φέρεται πως κατέθεσε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ. 
Μετά από αυτήν την αποκάλυψη, κι εφόσον βέβαια επαληθευτεί, η υπόθεση με τη "λίστα" παίρνει νέα τροπή και αναμένεται να προκαλέσει τεράστιους πολιτικούς κραδασμούς, που άνετα μπορούν να οδηγήσουν στην πλήρη κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ καθώς και της ίδιας της Κυβέρνησης, η οποία ας μην ξεχνάμε πως επιχείρησε να κουκουλώσει την υπόθεση συλλαμβάνοντας ακόμη και τον δημοσιογράφο Κ.Βαξεβάνη που την αποκάλυψε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: