10/8/12

Δικαστική ...ντροπή ή δημοκρατική εκτροπή;


Δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης απορρίπτει την αίτηση της κίνησης πολιτών «Χωρίς Χρέος-Χωρίς Ευρώ» να αναγνωριστεί η πρωτοβουλία τους, ως "μη κερδοσκοπικό σωματείο" με το σκεπτικό πως αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια τάξη!!! 
Προκλητική και πρωτοφανής χαρακτηρίζεται η αιτιολογία της απορριπτικής απόφασης, το σκεπτικό της οποίας «διαβλέπει» άδηλους σκοπούς σε όσους δεν αναγνωρίζουν το Ελληνικό Χρέος και δεν θέλουν το ευρώ,  και μάλιστα θεωρεί πως αυτοί αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια τάξη !
Με έκπληξη, διαβάζουμε χαρακτηριστικά: «Από την επωνυμία του σωματείου, η οποία αποτελεί προσδιοριστικό στοιχείο της ταυτότητάς του κατά τις σκέψεις που προεκτέθηκαν, προκαλεί σύγχυση και παραπλάνηση και ως προς τα μέλη που εκπροσωπεί το εν λόγω σωματείο και την ταυτότητά τους. Έτσι εμφανίζεται ότι υπάρχουν άδηλοι σκοποί του σωματείου με αντίστοιχο κίνδυνο για τη δημόσια τάξη.»
Την ίδια στιγμή που σκηνές "αυτοδικίας" προβάλλονται ζωντανά από τηλεοπτικούς σταθμούς, και την ίδια ώρα που η κοινωνία παραπαίει στα όρια του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, είναι τουλάχιστον "προκλητικό" μια δικαστική απόφαση να χαρακτηρίζει "επικίνδυνους" για την δημόσια τάξη όσους δεν αναγνωρίζουν το "Ελληνικό Χρέος" ως νόμιμο και αναγνωρίζουν το "ευρώ" ως την πραγματική αιτία, εξαιτίας της οποίας η Ελληνική Κοινωνία βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στην αθλιότητα! Και ίσως αυτή η δικαστική απόφαση αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα για το ότι η δικαιοσύνη στην χώρα μας όχι μόνο δεν είναι τυφλή αλλά αλληθωρίζει συνεχώς προς τα δεξιά!   Audiatur et altera pars!

Δεν υπάρχουν σχόλια: