10/8/12

Τα ελάφια τελικά δεν "ήρθαν" στην Ναυπακτία...

...αντίθετα "ταξιδεύουν" για την περιοχή του Ταυρωπού!
Μετά από την εχθρική στάση που κράτησε ο "ανεκδιήγητος" δήμαρχος Ναυπακτίας, η πρόταση για την μεταφορά μικρού αριθμού ελαφιών από την Πάρνηθα, σε Καταφύγια Άγριας Ζωής στην Ναυπακτία, δεν ευόδωσε! Τελικά τα ελάφια της Πάρνηθας θα βρουν το νέο τους καταφύγιο στις δασωμένες πλαγιές του Ίταμου, κοντά στην λίμνη ΤαυρωπούΊσως εκεί να είναι καλύτερα για αυτά, καθώς η λίμνη Πλαστήρα και η ευρύτερη περιοχή της, είναι ένας πραγματικός οικολογικός παράδεισος, ένα τεράστιο φυσικό πάρκο, σε αντίθεση με την Ναυπακτία που μετατρέπεται σε τεράστιο πάρκο ανεμογεννητριών, καθώς μέχρις στιγμής και ευτυχώς η ορεινή Καρδίτσα έχει διαφύγει της "Πράσινης Ανάπτυξης", και για αυτό και παραμένει παράδεισος τόσο για την άγρια ζωή, όσο και για τον οικοτουρισμό! Και ελπίζουμε ότι θα γίνει παράδεισος και για τα ελάφια της Πάρνηθας! Το ελπίζουμε και το ευχόμαστε!
ΥΓ) Ίσως όλη η ευθύνη για την τελική απόρριψη της πρότασής μας, να μην ανήκει εξ΄ολοκλήρου, στον "ανεκδιήγητο" κ. Μπουλέ! Ίσως φταίμε και εμείς εξαιτίας της εμμονής μας στο σκέλος της πρότασής μας για την κάλυψη των δαπανών της μετεγκατάστασης των ελαφιών εξ΄ολοκλήρου από τις εταιρείες των Μεγαλοεργολάβων που δραστηριοποιούνται στα βουνά της Ναυπακτίας, και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό! Και δη από την εταιρεία «ΞΕΡΟΒΟΥΝΙ ΠΛΑΤΑΝΟΥ Α.Ε.», που επέλεξε να εγκαταστήσει τις ανεμογεννήτριές της μέσα σε ...«Καταφύγιο Άγριας Ζωής»! Αντίθετα ο "ανεκδιήγητος" κ. Μπουλές αντιπρότεινε η εταιρεία «ΞΕΡΟΒΟΥΝΙ ΠΛΑΤΑΝΟΥ Α.Ε.» αντί να αναλάβει το κόστος μετεγκατάστασης ελαφιών από την Πάρνηθα στο Ξεροβούνι Πλατάνου, να αναλάβει να ρίξει μερικά εκατοντάδες κυβικά μέτρα ...μπετό στα χωριά της περιοχής! Εξάλλου σε αυτόν τον τομέα εξειδικεύεται τόσο η εν λόγω εταιρεία όσο και η ανεκδιήγητη...δημαρχία: στα μπετά- τι δουλειά έχουν αυτοί με ελάφια και άγρια ζωή; Μόνο που αυτά τα ...μπετά ο Ελληνικός Λαός τα πληρώνει λες και είναι από ...χρυσάφι!
Ίσως όμως και από την άλλη οι αρμόδιες αρχές να επέλεξαν και την καλύτερη  λύση για τα ίδια τα ελάφια, καθώς άγρια ζωή και ανεμογεννήτριες όχι μόνο δεν συνάδουν αλλά έρχονται σε πλήρη αντίθεση! Με τις ανεμογεννήτριες πάντα να κερδίζουν και την άγρια ζωή πάντα να χάνει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: