17/4/12

Οι παγετώνες των Ιμαλαΐων μεγαλώνουν!

Οι υπέρμαχοι της Ανθρωπογενούς Κλιματικής Αλλαγής βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα ...πρόβλημα: Τις τελευταίες δεκαετίες, και παρά τις "προβλέψεις" τους, οι παγετώνες των Ιμαλαΐων δεν μειώνονται, αλλά αντιθέτως αυξάνονται σε έκταση. Τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν για να αντιστρέψουν το ...κλίμα που δημιουργεί μια νέα έκθεση για τους Παγετώνες της οροσειράς  Καρακορούμ (Karakoram) και της οροσειράς του Ινδοκούχου (Hindu Kush) και να αποδείξουν ότι η ...Πράσινη Ανάπτυξη σώζει το κλίμα και τα βουνά!

Οι παγετώνες της οροσειράς Karakoram στην Κεντρική Ασία τα τελευταία δέκα χρόνια, δεν έλιωσαν όπως υποστήριζαν οι "κλιματολόγοι" υπέρμαχοι της Ανθρωπογενούς Κλιματικής Αλλαγής και οι "επιστήμονες" της Πράσινης Απάτης, αλλά αντιθέτως αυξάνονται σε έκταση! Αυτό δείχνουν νέες μετρήσεις με χρήση δορυφορικών δεδομένων, οι οποίες και δημοσιεύθηκαν στο αμερικανικό περιοδικό "Nature Geoscience". 
Η οροσειρά Karakoram βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της οροσειράς των Ιμαλαΐων στα σύνορα της Κίνας, της Ινδίας και του Πακιστάν. Σε αυτήν υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις κορυφές με ύψος άνω των οκτώ χιλιάδων μέτρων, συμπεριλαμβανομένου της διάσημης Κ2.
Το γεγονός ότι οι παγετώνες Karakoram εμφανίζουν αυτήν την "ανώμαλη" συμπεριφορά - "ανώμαλη" σύμφωνα πάντα με τα μοντέλα των υπερμάχων της Ανθρωπογενούς Κλιματικής Αλλαγής, είχε τονιστεί εδώ και καιρό κυρίως από "σκεπτικιστές" περί των αιτιών της Κλιματικής Αλλαγής, αλλά πλέον τώρα μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε αυτό και με τις μετρήσεις των δορυφόρων! Να σημειώσουμε ότι εδώ και καιρό είχε αμφισβητηθεί η αμφιλεγόμενη έκθεση του 2007 της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC) στην οποία αναφερόταν ότι οι παγετώνες από τα περισσότερα μέρη του κόσμου θα μπορούσαν να εξαφανιστούν μέχρι το 2035-αν δεν γεμίσουμε τα βουνά μας με ανεμογεννήτριες, τα λιβάδια μας με φωτοβολταϊκά και τα ποτάμια μας με υδροηλεκτρικά! Από τα αποτελέσματα της νέας έκθεσης όμως προκύπτει ότι το ισοζύγιο μάζας των παγετώνων της οροσειράς Karakoram την περίοδο 1999 - 2008 ήταν, κατά μέσο όρο, σαφώς θετικό. Πράγμα που αμφισβητεί όχι μόνο τις περί του αντιθέτου προβλέψεις της IPCC, αλλά και την εγκυρότητα των στοιχείων που αυτή χρησιμοποιεί για να καταλήξει σε αυτές τις προβλέψεις!
Οι παγετώνες της περιοχής δεν μπορεί να έχουν αναπτυχθεί μόνοι τους, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει πέσει και η μέση θερμοκρασία της ατμόσφαιρας,πράγμα που όντως και έχει συμβεί, όπως ανακοίνωσαν οι ερευνητές. «Οι μέσες θερμοκρασίες του καλοκαιριού έχουν επίσης μειωθεί σε όλους τους μετεωρολογικούς σταθμούς στον τομέα αυτό την περίοδο 1961-2000», ανακοίνωσε ο Julie Gardelle από το Université de Grenoble και επικεφαλής της έρευνας. 
Με βάση τις εικόνες που αποκτιούνται από τον δορυφόρο Landsat TM, οι οποίες παρέχουν υψηλότερη ανάλυση και εξαιρετικά ακριβείς εικόνες της επιφάνειας της Γης, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι παγετώνες στην περιοχή αυξήθηκαν στο διάστημα μεταξύ 1998 και 2008. Η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι από τη συνολική έκταση των 5.615 τετραγωνικών χιλιόμετρων που καλύπτονται από παγετώνες στην οροσειρά, περίπου 1.460 τετραγωνικά χιλιόμετρα έδειξαν μια απότομη και σημαντική αύξηση στον πάγο που περιέχουν. Επιπλέον, παρατηρήθηκε σαφής μείωση της απορροής των ποταμών που προέρχονται από τους παγετώνες της οροσειράς Karakoram σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης. Τα επιστημονικά στοιχεία πλέον είναι αδιαμφισβήτητα: αμφισβητούν πλήρως την υπόθεση της Ανθρωπογενούς Κλιματικής Αλλαγής- και γι αυτό βέβαια δεν θα τα βρείτε ούτε στις σελίδες της Καθημερινής, ούτε στην ιστοσελίδα της ΕΛΕΑΤΕΝ, ούτε  στην περιβόητη Μη Κυβερνητική Οργάνωση i4cense! Εκεί συνεχίζουν να προπαγανδίζουν πως πρέπει να σώσουμε το ...Κλίμα, καταστρέφοντας τα Παρθένα Βουνά μας, την Άγρια Ζωή του Τόπου μας και την ίδια την Οικονομία της Χώρας!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: