4/2/12

Νέα "έκτακτα" οικονομικά μέτρα...


Ψάχνουν επειγόντως μέσα στην νύχτα να μαζέψουν 1,5 δισ.!
Η ανάγκη εξεύρεσης ακόμη  1,5 δισ. ευρώ, προκειμένου να καλύψει το υπουργείο Οικονομικών  την τρύπα που έχει δημιουργηθεί το 2011, καθώς και την εκτιμόμενη του  2012, βρέθηκε στο τραπέζι υπουργικής σύσκεψης  που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως σήμερα το πρωί του Σαββάτου υπό τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και με τη συμμετοχή των κ.κ. Γιαννίτση, Κουτρουμάνη, Αβραμόπουλου και Λοβέρδου. Από τα μέτρα 4,5 δισ. που ζητούν οι δανειστές-σωτήρες μας, έχουν κλείσει μόνο τα 3 δισ. και το υπουργείο Οικονομικών αναζητά τον τρόπο με τον οποίο θα εξασφαλίσει ακόμη 1,5 δισ. ευρώ. ώστε να σφραγίσει την Νέα Δανειακή Σύμβαση με την Τρόικα!
Αμέσως μετά την "άτυπη" σύσκεψη των υπουργών ο κ. Βενιζέλος είχε "τηλεδιάσκεψη" με τους  ομολόγους του υπουργούς της ευρωζώνης.
Ο Βενιζέλος ενημέρωσε τους υπουργούς Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, για τις έως τώρα διαπραγματεύσεις με την τρόικα σχετικά με το νέο πρόγραμμα και τη νέα δανειακή σύμβαση. Από ότι φαίνεται η  συνεδρίαση του Eurogroup, με αυτοπρόσωπη παρουσία των υπουργών Οικονομικών, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, στον βαθμό που οριστικοποιηθεί βέβαια και  το "κούρεμα του ελληνικού χρέους"  μέσα στις επόμενες ώρες. Για τον σκοπό αυτό,  αναμένονται  ολονύχτιες διαπραγματεύσεις στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ των κυρίων Παπαδήμου, Βενιζέλου με τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: