19/12/11

Ανίκανοι, άχρηστοι ή επικίνδυνοι;

Αποτυχία υπολογισμού του φετινού ελλείμματος ομολογεί ο Φ.Σαχινίδης:
«Έχουμε πέσει έξω στην εκτέλεση του Προϋπολογισμού»!
Αδυναμία εκτίμησης της «μαύρης τρύπας» των εσόδων, και κατ' επέκταση υπολογισμού του φετινού ελλείμματος, επικαλέστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, απαντώντας τη Δευτέρα σε ερώτηση του Δ.Παπαδημούλη (ΣΥΡΙΖΑ) στη Βουλή.
«Μου είναι πάρα πολύ δύσκολο αυτή τη στιγμή να σας δώσω μια εκτίμηση, όπως την ζητάτε στην ερώτηση που έχετε καταθέσει, για το πού θα διαμορφωθεί τελικά το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης το 2011» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαχινίδης.
Ομολογώντας δε, έστω καλυμμένα, αποτυχία, σημείωσε ότι «σε βασικές υποθέσεις που αφορούν την πορεία μακροοικονομικών μεγεθών έχουμε πέσει έξω, αλλά αυτή η αποτυχία είναι αποτυχία όλων όσοι προσπάθησαν μέσα σε ένα τόσο αβέβαιο περιβάλλον να κάνουν μια εκτίμηση για το πού θα κινηθούν τα μακροοικονομικά μεγέθη». 


Ο κ. Σαχινίδης κληθείς να απαντήσει αν μπορεί να δεσμευθεί ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα εντός του 2012, αρκέστηκε να πει ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της αλλά με κοινωνική ευαισθησία, ενώ επανέλαβε πως «πρώτος στόχος είναι να τηρηθούν κατά γράμμα οι δεσμεύσεις που έχουμε προς τους δανειστές μας», όπως έχει επανειλημμένως δηλώσει ο πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος και έχουν δεσμευθεί τα κόμματα που τον στηρίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: