13/11/11

Το αυγό του φιδιού...

"Σαν θα’ρθει η ώρα της πορείας
Πολλοί δεν ξέρουν
Πως επικεφαλής βαδίζει ο εχθρός τους
Η φωνή που διαταγές τους δίνει
Είναι του εχθρού τους η φωνή
Εκείνος που για τον εχθρό μιλάει
Είναι ο ίδιος τους ο εχθρός"
(Μπ. Μπρεχτ)



Τοποθετήθηκε λοιπόν στην θέση του ο ..."Κυβερνήτης της Ελλάδας" κατ' εντολή της Γερμανικής Διοίκησης της Χώρας και με την αναφανδόν πριμοδότηση και στήριξη του Μπομπολοαλαφουζέικου δημοσιογραφικού συρφετού!  Και δυστυχώς για πρώτη φορά στην Μεταπολιτευτική Ιστορία της Χώρα μας, η Άκρα Δεξιά καταλαμβάνει υπουργικούς θώκους- χωρίς να υπάρχει καμία σοβαρή πολιτική και κοινωνική αντίδραση ικανή να εμποδίσει αυτήν την καταστροφική εξέλιξη! Την ίδια ώρα που  η Κρίση έχει ξεφύγει από την περιφερειακή ζώνη Ευρωζώνης και περιβρογχίζει  θανατηφόρα  την οικονομική καρδιά όλου του Καπιταλισμού, σε όλη την Ευρώπη το "Αυγό του Φιδιού"  επωάζεται είτε με την μορφή του "Λαϊκιστικού" Εθνικισμού είτε και με την  πιο κρυστάλινη μορφή του, αυτή του "Νεοεθνικισμού",  και πλέον η στιγμή της εκκόλαψής του δεν πρέπει να φαντάζει πια πολύ μακρινή!   "Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, και αυτό είναι ιστορικά επιβεβαιωμένο, οι Φασιστικές αντιλήψεις βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθούν! Να μην ξεχνάμε ότι η προηγούμενη παρόμοια μεγάλη οικονομική κρίση - αυτή του 1929- μας οδήγησε στην άνοδο του Φασισμού και τελικά στον Παγκόσμιο Πόλεμο! Και να μην ξεχνάμε επίσης ότι τέτοιου είδους παγκόσμιες οικονομικές κρίσεις - όπως είναι και η τωρινή- τελικά ξεπεράστηκαν μόνο με πόλεμο! Και αυτό είναι κάτι άλλο -και ίσως το ποιο σημαντικό- που μας διδάσκει η ιστορία!",προειδοποιούσαμε περίπου πριν από δυο χρόνια και πριν  ακόμη η Χώρα μας βουλιάξει στον Καιάδα της "τρόικας"! 
Και σε άλλο μας σημείωμα τονίζαμε "ότι Δικτατορικά  Καταπιεστικά και Ρατσιστικά Καθεστώτα δεν εδραιώνονται μόνο με την δύναμη των όπλων αλλά κυρίως με την ευρεία αποδοχή των Πολιτικοκοινωνικών τους αντιλήψεων ( τρανό παράδειγμα ο Ναζισμός στην Γερμανία του Χίτλερ)! Ή μήπως και αυτήν την στιγμή που μιλάμε, δεν υπάρχουν Θρησκείες που κηρύσσουν την Μισαλλοδοξία, Πολιτικά ρεύματα που υποστηρίζουν Ιμπεριαλιστικούς Πολέμους , και Κοινωνικές δυνάμεις που εμπνέονται από τον Ρατσισμό;"
Το διακύβευμα πλέον δεν είναι  μόνο πολιτικό και οικονομικό, αλλά γίνεται  και βαθιά κοινωνικό! Δεν είναι πια μόνο ζήτημα "συλλογικής" ευθύνης αλλά και καθαρά "ατομικής" ηθικής. Είναι πια η στιγμή που ο καθένας μας θα κριθεί από την στάση που θα κρατήσει! Και η "ουδετερότητα" τις στιγμές αυτές το μόνο που κάνει είναι να βοηθά το "Αυγό του Φιδιού" να εκκολαφτεί, το Φίδι να ξεχυθεί και τελικά να κατορθώσει να μας δαγκώσει όλους!   

Δεν υπάρχουν σχόλια: