30/11/11

Πήραμε την δόση μας...

Εγκρίθηκε τελικά η 6η δόση,και τώρα αρχίζει το σίριαλ της 7ης... 

"Το Eurogroup ενέκρινε την εκταμίευση της έκτης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα", ανακοίνωσε αργά το βράδυ από τις  Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του Εurogroup. Όπως δήλωσε ο Ζ.Κ.Γιούνκερ η εκταμίευσή της αναμένεται στα μέσα Δεκεμβρίου, αφού προηγουμένως, λάβει την έγκριση και από το ΔΝΤ. Η καταβολή της δόσης, ύψους 8 δισ. ευρώ, θα πραγματοποιηθεί με καθυστέρηση ενός και πλέον μήνα. Οι Βρυξέλλες χρησιμοποίησαν το δάνειο ως μέσο πίεσης, προκειμένου να αποσπάσουν δέσμευση από τους αρχηγούς που μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου ότι θα προχωρήσουν στην πλήρη εφαρμογή όσων προβλέπει η απόφαση της 27ης Οκτωβρίου για το νέο πακέτο δανεισμού της Ελλάδας και το κούρεμα του χρέους. Η επόμενη δόση θα είναι και η πρώτη του νέου δανείου, γεγονός που κάνει κάθε άλλο παρά αυτόματη την καταβολή της. Οι συζητήσεις με την τρόικα για το νέο οικονομικό πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του Δεκεμβρίου. Θα οδηγήσουν στη σύνταξη νέου Μνημονίου, το οποίο θα τεθεί στην κρίση του Κοινοβουλίου τον Ιανουάριο.

Και μετά την 6η δόση; 
Χρήστου Δημήτρης.
Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «Αυγή».

Μα πώς θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, αν δεν πάρουμε την 6η δόση του δανείου που έχουμε συμφωνήσει με την τρόικα; Κλασικό ερώτημα, το οποίο χρησιμοποιεί και ο κ. Πρετεντέρης, ο οποίος, ενώ έχει αντιληφθεί πως η συνταγή του Μνημονίου είναι καταστροφική, παρ' όλα αυτά ελπίζει ότι με άλλο πρωθυπουργό και την ίδια συνταγή θα βγούμε από το θανατηφόρο σπιράλ της ύφεσης. Οι συστημικές δυνάμεις και η κλεπτοκρατία το έχουν γυρίσει στον χιπισμό! Ζήσε το σήμερα και άσε το αύριο να περιμένει. Μόνο που αυτό το αύριο τρέχει το άτιμο και γίνεται εν ριπή οφθαλμού, σήμερα.
Η Χρεοκοπία της χώρας είναι πλέον απόλυτη. Τα νοικοκυριά ξύνουν το πάτο των αποταμιεύσεών τους για να αντέξουν την ανεργία και τη ληστρική φορολογική επιδρομή και οι τράπεζες σταμάτησαν να πουλάνε χρήμα. Τα ασφαλιστικά ταμεία και ο δημόσιος τομέας καταρρέουν και δεν θα έχουν λεφτά για μισθούς και συντάξεις, όχι για μια δόση, αλλά για πολλές. Φορολογικά έσοδα δεν υπάρχουν, αφού δεν υπάρχει αγορά και αφού δεν υπάρχει αγορά, δεν θα υπάρχει και οικονομία. Χωρίς οικονομία δεν θα υπάρχουν και εργαζόμενοι τόσοι που με τις ασφαλιστικές τους εισφορές να μπορούν να συντηρήσουν έσοδα ικανά να πληρώνονται οι συντάξεις που έχουν "κουρευτεί" πέντε φορές (!) από την σωτήρια επιλογή του κ. Παπανδρέου για προσφυγή στην τρόικα.
Η Ύφεση την τρέχουσα χρονιά από 3,5% που είχε προϋπολογιστεί, για να αναθεωρηθεί στο 5,5%, τώρα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το ΟΟΣΑ, θα τερματίσει στο 6,1%! Και του χρόνου; Του χρόνου μπορεί ο οργανισμός να προβλέπει συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας 3% αλλά θα είμαστε ευχαριστημένοι αν τελικά το ποσοστό αυτό για το 2012 είναι διπλάσιο. Και θα είναι, διότι η δυναμική της ύφεσης στην Ελλάδα είναι ασταμάτητη και σε συνδυασμό με την επέκτασή της σε όλη την Ευρώπη, πιθανότητες και δυνατότητες να ανακοπεί, δεν υπάρχουν. Και δεν υπάρχουν, διότι οι εγχώριες επιχειρηματικές δυνάμεις είναι καμένες και σε μεγάλο βαθμό κατεστραμμένες. Οι δημόσιοι φορείς διαλύονται αφού οι μισθοί πείνας θα διώξουν το πολύτιμο για τον ανασχεδιασμό της οικονομίας και τη ζητούμενη ανάκαμψη, επιστημονικό προσωπικό που διαθέτουμε και οι νέοι που φεύγουν, δύσκολα θα γυρίσουν πίσω.
Το ακόμα πιο σημαντικό είναι πως οι δυνάμεις καταστροφής της ελληνικής οικονομίας, της διάλυσης του κοινωνικού ιστού της διαστροφής των ηθών και των αξιών που χρειάζονται οι λαοί για να προκόψουν, ζητούν πάλι την εμπιστοσύνη μας για να μας σώσουν! Αυτά όμως δεν γίνονται ούτε στο σινεμά. Δεν τους υποτιμώ. Διαμαντοπούλου, Σκανδαλήδηδες και λοιποί εκσυχρονιστές χαρακτηρίζουν το ΠΑΣΟΚ τελειωμένη υπόθεση και ψάχνουν για νέο αίμα στην επιχείρηση ανασύνθεσης της κεντροαριστεράς. Όπου νέο αίμα είναι η “Δημοκρατική Αριστερά”, την οποία χρειάζονται επειγόντως, αφού οι παλαιοί αιμοδότες έχουν εγκαταλείψει το μαγαζί, που πουλήθηκε στις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού, εγχώριες και ξένες.
Με πολιτικά συνοικέσια, όσο όμορφες νύφες και αν βρεις, όταν δεν έχεις πολιτική βούληση, ικανότητες και ιδέες να κάνεις μεταρρυθμίσεις ισοδύναμες επανάστασης, δεν πρόκειται να ξεγελάσεις πολλούς. Για να τα καταφέρεις πρέπει να γοητεύεις τα πλήθη, να εμπνέεις και να ενώνεις, να δημιουργείς όραμα σε μια προσπάθεια που βασική αρχή της θα είναι η δικαιοσύνη και η εθνική υπερηφάνεια. Διαφορετικά, πού θα βρεις το πάθος της δημιουργίας, με πολίτες να έχουν συντριβεί από τη λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού και τις πολιτικές υποδούλωσης που εσύ δημιούργησες;

Δεν υπάρχουν σχόλια: