26/8/11

Μαίνονται οι πυρκαγιές στην Αιτωλοακαρνανία!

Η Κυβέρνηση ζήτησε βοήθεια από το εξωτερικό!

Τη συνδρομή εναέριων ενισχύσεων από ευρωπαϊκές χώρες περιμένει σήμερα η Πυροσβεστική, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές οι οποίες πυρπολούν από άκρο εις άκρο τον Νομό που κάποτε χαρακτηριζόταν ως το Φυσικό Πάρκο της Χώρας!
Ειδικότερα, έξι αεροσκάφη δασοπυρόσβεσης (τρία ζεύγη αεροσκαφών CL-415) ζήτησε το Πυροσβεστικό Σώμα μέσω της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας.


Σύγχρονες μέθοδοι δασοπυρόσβεσης...

Μέχρι στιγμής, στο αίτημα έχουν ανταποκριθεί η Ισπανία και η Γαλλία, οι οποίες διαθέτουν από δύο αεροσκάφη η καθεμία. Τα δύο γαλλικά αεροσκάφη αναμένεται να αφιχθούν σήμερα το πρωί.
Άμεση όμως ήταν και η αντίδραση της Γερμανίας η οποία στα πλαίσια του «Νέου Σχεδίου Μάρσαλ» για την Ελλάδα,  σκοπεύει να αποκαταστήσει τις καταστροφές στον Φυσικό Πλούτο της Περιοχής με εργαλείο την «Πράσινη Ανάπτυξη» του Νομού: Σε κάθε καμένο ελαιώνα θα αναπτυχθεί και ένα Πάρκο Φωτοβολταϊκών και σε κάθε καμένο δάσος θα εγκατασταθεί και ένα Πάρκο Αιολικών! Για τον λόγο αυτό ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της Χώρας θα προεδρεύσει σε σύσκεψη σήμερα στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας!
Μετά από τις εξελίξεις αυτές εμείς οφείλουμε να ζητήσουμε έμπρακτα συγνώμη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρα, καθώς δεν κατανοήσαμε  άμεσα και γι αυτό και δεν ενστερνιστήκαμε την λογική του «...πως μια περιβαλλοντική καταστροφή μπορεί να οδηγήσει στην Πράσινη Ανάπτυξη»!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: