10/3/11

Στρος Καν: "Οι Ελληνες μέσα στα σκατά"!

"Οι Ελληνες βρίσκονται μέσα στα σκατά. Και μάλιστα πολύ βαθιά". Αυτά είναι τα λόγια του επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, σε ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε για τη ζωή του από το γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό Canal+ και πρόκειται να προβληθεί την Κυριακή.
Ο Μr. ΔΝΤ που αναμένεται να διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας στις εκλογές του 2012 λέει ότι στην Ελλάδα "η απάτη πάει σύννεφο" προσθέτοντας ότι αν δεν είχε παρέμβει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο η Ελλάδα θα "είχε πέσει στην άβυσσο".
Ο Στρος Καν επισημαίνει πως "οι Ελληνες αισθάνονται ότι τους εξαπάτησαν και όμως είναι εκείνοι που μαγείρεψαν τα στοιχεία και που δεν πληρώνουν τους φόρους".


Τι ακριβώς λέει ο Στρος Καν  στο απόσπασμα το οποίο δημοσιεύουν τα ΝΕΑ:
"Είναι αναπόφευκτο να μας κατηγορούν ενώ δεν φταίμε εμείς. Η πραγματικότητα είναι πως αυτοί οι άνθρωποι είναι μέσα στα σκατά και μάλιστα πολύ βαθιά. Όταν μια γυναίκα λέει ότι δεν μπορεί να αγοράσει ψωμί, λέει την αλήθεια. Όλος αυτός ο θυμός είναι θεμιτός. Οι άνθρωποι στους δρόμους έχουν την αίσθηση ότι τους εξαπατήσαμε. Και ας είναι οι ίδιοι που μαγείρεψαν τα στοιχεία, που δεν έχουν πληρώσει φόρους. Αν δεν είχαμε έρθει θα είχαν πέσει στην άβυσσο. Δυο εβδομάδες αργότερα η κυβέρνηση δεν μπορούσε να πληρώσει τους δημοσίους υπαλλήλους, οι πολίτες θα είχαν αποσύρει όλες τις καταθέσεις από τις τράπεζες, θα είχε επέλθει πλήρης κατάρρευση".
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, στο τελικό μοντάζ του ντοκιμαντέρ αφαιρέθηκαν οι δηλώσεις του Στρος Καν σχετικά με τις τηλεφωνικές επαφές που είχε με τον Γιώργο Παπανδρέου το Δεκέμβριο του 2009, επειδή- όπως λένε άνθρωποι της παραγωγής- αυτό ζητήθηκε από τους εκπροσώπους του ΔΝΤ ώστε να δοθεί έμφαση στο έργο του Στρος Καν και όχι στην Ελλάδα.
*******************

Δεν υπάρχουν σχόλια: