18/11/09

Απάντηση στην Υπουργό "Περιβάλλοντος" Τίνα Μπιρμπίλη :

Η υπουργός "Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής", κα. Τίνα Μπιρμπίλη συνεντευξιαζόμενη στην Εφημερίδα "Καθημερινή", δήλωσε απερίφραστα "... εγώ θεωρώ τις ανεμογεννήτριες ένα όμορφο στοιχείο. Είναι μια μετεξέλιξη των ανεμόμυλων - είναι θέμα κλίμακας."
Εμείς αντί απάντησης την προκαλούμε να δεί το παράκατω βίντεο που γυρίστηκε στη περιοχή Λέντα στα Αστερούσια Όρη στις 27/10/09, και δείχνει ξεκάθαρα τις επιπτώσεις των Ανεμογεννητριών στην Ορνιθοπανίδα! Το πουλί που συγκρούεται με την Ανεμογεννήτρια είναι ένα όρνιο, είδος που προστατεύεται από τη διεθνή και κοινοτική νομοθεσία (Παράρτημα Ι της Οδηγίας 79/409 και Παράρτημα ΙΙ της Σύμβασης της Βέρνης).
Ναι, θα συμφωνήσουμε με την κα. Υπουργό, είναι θέμα κλίμακας! Μόνο που για την δικιά της κλίμακα "τα πουλιά πετούν χαμηλά"... τόσο χειρότερα λοιπόν γι αυτά!
ΥΓ) Όποιος πιστεύει ότι τα "Υδροηλεκτρικά Φράγματα της ΔΕΗ" είναι μετεξέλιξη των παλαιών "Νερόμυλων" , και όποιος δεν μπορεί να ξεχωρίσει τις διαφορές - έστω και μόνο τις αισθητικές- ανάμεσα στους "παραδοσιακούς ανεμόμυλους" και τα "Αιολικά Πάρκα" , τότε πολύ εύκολα μπορεί να καταλήξει και στο συμπέρασμα πως οι "εκτροπές των ποταμών" είναι η μετεξέλιξη των "αρδευτικών αυλακιών",με τα οποία οι πρόγονοι μας πότιζαν τα χωράφια τους! Οπότε είχε δίκιο και ο Σουφλιάς όταν υποστήριζε ότι η Εκτροπή του Αχελώου είναι έργο πρωτίστως οικολογικό: για να μην πηγαίνει το νερό χαμένο στην Θάλασσα!... Επειδή εμείς όμως πιστεύουμε ότι το "Mall Athens" δεν είναι η μετεξέλιξη του "Παρθενώνα", και όχι μόνο για λόγους αισθητικής, αλλά κυρίως λόγω "κλίμακας" Αξιών, γι' αυτό και θέλουμε τα ποτάμια μας ελεύθερα να φτάνουν στην Θάλασσα, και οι βουνοκορφές μας να συνεχίζουν αβιάστα να ατενίζουν τα σύννεφα! … Γι' αυτό και δεν θα αφήσουμε τις μπουλντόζες της "ΘΕΜΕΛΗ Α.Ε." και της "TERNA ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ" να καταστρέψουν την Ορεινή Ναυπακτία!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ "ΒΑΡΔΟΥΣΙΩΝ-ΣΑΡΑΝΤΑΙΝΑΣ-ΚΡΑΒΑΡΙΤΙΚΩΝ ΒΟΥΝΩΝ".
Για να σώσουμε μια απ' τις τελευταίες παρθένες περιοχές που μας απέμειναν, από την απληστεία των μεγαλεργολάβων και των "δήθεν-πράσινων" επιχειρηματιών! Δεν θα αφήσουμε την παρθένα φύση να καταστραφεί για να πλουτίσουν κάποιοι! Για μας οι Οξυές και οι Αρκούδες, τα Έλατα και τα Ζαρκάδια, οι Αετοί και οι Πετροπέρδικες έχουν μη ανταλλάξιμη αξία! Δεν είναι διαπραγματεύσιμα είδη στο Χρηματιστήριο! Και βέβαια θέλουμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για να σωθεί ο Πλανήτης και η Παρθένα Φύση του! Δεν θα καταστρέψουμε όμως την παρθένα φύση για να λέμε πως δήθεν προστατεύουμε τον Πλανήτη.
Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ! ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΩΣ ΚΟΡΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ!
ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ "ΚΛΙΜΑΚΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΟΛΩΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: