2/8/14

Μπουρλότο στα δάση!

Study backed by Imperial College finds wind turbines prone to "catastrophic" fires but the true scale of the problem is unknown!
Οι ανεμογεννήτριες μπορεί να πιάσουν φωτιά δέκα φορές πιο συχνά από ό,τι έχει αναφερθεί δημοσίως, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο πολλές δασικές εκτάσεις και υπό αμφισβήτηση τα δήθεν πράσινα διαπιστευτήρια τους.
Ο κλάδος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας δεν καταγράφει τον αριθμό των πυρκαγιών ανά τουρμπίνα, που σημαίνει ότι η πραγματική έκταση του προβλήματος είναι άγνωστη, υποστηρίζει μελέτη του Imperial College του Λονδίνου.
Κατά μέσο όρο 11,7 τέτοιες πυρκαγιές αναφέρονται σε παγκόσμιο επίπεδο κάθε χρόνο, από τα μέσα ενημέρωσης, ομάδες εκστρατείας και άλλα δημόσια διαθέσιμες πηγές, αλλά αυτό είναι απλά η «κορυφή του παγόβουνου». Οι ανεμογεννήτριες έχουν την τάση να πάρουν φωτιά, επειδή ο σχεδιασμός τους βάζει εύφλεκτα υλικά όπως το λάδι υδραυλικών και πλαστικά σε άμεση γειτνίαση με τα μηχανήματα και τα ηλεκτρικά καλώδια, τα οποία μπορούν να αναφλέγουν αν υπερθερμανθούν ή να είναι ελαττωματικά.
"Μόλις αναφλεγεί μια τουρμπίνα, οι πιθανότητες για την καταπολέμηση της φωτιάς είναι μικρές λόγω του ύψους της ανεμογεννήτριας και της απομακρυσμένης περιοχής στην οποία βρίσκονται συνήθως τα αιολικά πάρκα" υποστηρίζει η έρευνα του Imperial College.
Και προειδοποιεί: "Υπό συνθήκες υψηλού ανέμου, τα καιγόμενα συντρίμμια από την τουρμπίνα πέφτουν στην κοντινή βλάστηση και έτσι προκαλούνται μεγάλες δασικές πυρκαγιές."
Οι κύριες αιτίες των πυρκαγιών είναι οι κεραυνοί, η ηλεκτρική βλάβη, η μηχανική βλάβη, και τα λάθη στη συντήρησή τους, υποστηρίζει η έρευνα του Imperial College.

Δεν υπάρχουν σχόλια: