4/5/14

CIA και FBI δίνουν συμβουλές στους νεοναζί της Ουκρανίας!

Δεκάδες ειδικοί των υπηρεσιών πληροφοριών και της ομοσπονδιακής αστυνομίας των ΗΠΑ παρέχουν συμβουλές στην ακροδεξιά κυβέρνηση της Ουκρανίας, αποκαλύπτει σήμερα η κυριακάτικη έκδοση της καθημερινής εφημερίδας Bild.
Επικαλούμενη πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών της Γερμανίας, που δεν ήθελαν να κατονομαστούν, η Bild υποστηρίζει ότι πράκτορες της CIA και του FBI "βοηθούν" το Κίεβο να περιορίσει την εξέγερση στην ανατολική Ουκρανία και να εγκαταστήσει ένα μηχανισμό αποτελεσματικής ασφαλείας.
Η γερμανική εφημερίδα διευκρινίζει ότι οι πράκτορες δεν ενεπλάκησαν άμεσα στις συγκρούσεις με τους φιλορώσους αυτονομιστές. «Η δραστηριότητά τους περιορίζεται στην πρωτεύουσα, το Κίεβο» πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Οι πράκτορες του FBI βοηθούν το Κίεβο επίσης στη μάχη εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος, γράφει η εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία μια ομάδα εξειδικευμένη σε οικονομικές υποθέσεις βοηθά επίσης στο να εξακριβωθεί η προέλευση της περιουσίας του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς.
Τον περασμένο μήνα ο Λευκός Οίκος είχε επιβεβαιώσει ότι ο διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν είχε πραγματοποιήσει μια επίσκεψη στο Κίεβο στο πλαίσιο μιας περιοδείας στην Ευρώπη, μια επίσκεψη που είχε καταδικάσει η Μόσχα.
Το άρθρο αναφέρει, τέλος, και την τοποθέτηση του Μπαράκ Ομπάμα κατά την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στις ΗΠΑ όταν ο αμερικανός πρόεδρος, είχε υπερασπιστεί τη δράση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων με τη φράση «πρέπει να αποκατασταθεί η τάξη στην Ουκρανία».
Και αν κρίνουμε από τα διαδραματιζόμενα στην Οδησσό, η ...τάξη εδραιώνεται στην Ουκρανία: μόνο που στην κυριολεξία είναι πραγματικά μια "νέα τάξη"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: