24/5/14

Μακελειό στο Εβραϊκό Μουσείο στις Βρυξέλλες.

Τρεις νεκροί και ένας σοβαρά τραυματίας είναι ο απολογισμός από την δολοφονική επίθεση στο εβραϊκό μουσείο στις Βρυξέλλες, όπως μεταδίδει το BBC. Σύμφωνα με τη βέλγικη τηλεόραση RTBF οι πυροβολισμοί εκδηλώθηκαν στον εσωτερικό και τον εξωτερικό χώρο του μουσείου.
Σύμφωνα με το CNN, ο δράστης βγήκε από ένα αυτοκίνητο παρκαρισμένο κοντά στην είσοδο του Μουσείου και άρχισε να πυροβολεί. Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία τη ζωή τους έχασαν δυο άνδρες και μια γυναίκα, ενώ υπάρχουν και πολλοί τραυματίες εκ των οποίων ο ένας σοβαρά. Στη συνέχεια ο δράστης, κατάφερε να διαφύγει με αυτοκίνητο ενώ οι αστυνομικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του και έχουν αποκλείσει την περιοχή του Μουσείου.
“Είμαι σοκαρισμένος από τις δολοφονίες στο Εβραϊκό Μουσείο,” δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Didier Randers. Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου Joelle Milquet, εκτιμά ότι η πράξη φαίνεται να έχει αντισημιτικά κίνητρα.
Ο δήμαρχος των Βρυξελλών Yvan Mayeur με τη σειρά του δήλωσε ότι τα θύματα έχασαν τη ζωή τους καθώς άθελά τους βρέθηκαν στη μέση σε κάτι που πιθανώς είναι μια "τρομοκρατική πράξη". “Είναι σαφώς πολύ σοβαρό περιστατικό, και μάλιστα στο Εβραϊκό Μουσείο κάτι που δεν είναι τυχαίο” πρόσθεσε με νόημα.  Ο βέλγος πρωθυπουργός Elio Di Rupo εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και τη στήριξη της κυβέρνησης στις οικογένειες των θυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: