5/4/14

«Το ελληνικό χρέος αποδεικνύεται χρυσάφι»

«To ελληνικό χρέος αποδεικνύεται χρυσός»
Με τον ομώνυμο τίτλο, η ολλανδική εφημερίδα Τelegraaf επισημαίνει ότι «τα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου έχουν την καλύτερη απόδοση στην ευρωζώνη». Αυτό που δεν γράφει όμως η εφημερίδα είναι το για ποιους είναι τελικά χρυσοφόρα επένδυση τα ελληνικά ομόλογα: σίγουρα πάντως όχι για τον ελληνικό λαό!

Η ολλανδική εφημερίδα Telegraaf δημοσιεύει άρθρο του Ρόναλντ Βαν Γκέσελ, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «To ελληνικό χρέος αποδεικνύεται χρυσός»
Συγκεκριμένα ο αρθρογράφος επισημαίνει:
«Μπορεί να συμβεί. Πριν από μερικά χρόνια τα ελληνικά ομόλογα διασύρθηκαν, αλλά τώρα τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου έχουν την καλύτερη απόδοση που υπάρχει στην ευρωζώνη.
Στις 26 Ιουλίου 2012, όταν ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε ότι θα σώσει το ευρώ με οποιοδήποτε τίμημα, τα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου είχαν ενισχυθεί και τώρα έχουν μία απόδοση 439%, όπως υπολογίζεται από την Bank of America Μέριλ Λιντς. Η μερίδα του λέοντος αυτής της απόδοσης οφείλεται στην αύξηση των τιμών, αλλά και στο υψηλότερο επιτόκιο. Στο αποκορύφωμα της κρίσης στην Ελλάδα, η απόδοση ήταν 40%.
Τα ελληνικά ομόλογα εξακολουθούν να δίνουν μια πολύ καλύτερη απόδοση σε σχέση με τα γερμανικά ή τα ολλανδική κρατικά ομόλογα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Έλληνες θέλουν να προσελκύσουν πολλά κεφάλαια. Τον Ιούνιο, η Ελλάδα θέλει να συγκεντρώσει € 2.000.000.000 με ένα νέο ομόλογο διάρκειας τριών έως πέντε ετών, και αργότερα εντός του έτους άλλο ένα ποσό € 2.000.000.000–3.000.000.000. Είναι η πρώτη φορά από το 2010 που η Ελλάδα θα είναι και πάλι ενεργή στην αγορά κεφαλαίων.
Τα δάνεια στις νότιες χώρες της κρίσης της Ευρωζώνης έχουν γίνει περιζήτητα.
Κατά το πρώτο τρίμηνο, τα ελληνικά δάνεια είχαν απόδοση 23%, που είναι το καλύτερο αποτέλεσμα επί συνόλου 34 χωρών σύμφωνα με τον Bloomberg World Bond Index. Τα πορτογαλικά δάνεια έρχονται στη δεύτερη θέση με 12% απόδοση. Οι οικονομίες όλων των χωρών του Νότου πηγαίνουν καλύτερα».
Πριν χαρείτε που η Χώρα "επιστρέφει" στις αγορές θυμηθείτε κι αυτά: 


Δεν υπάρχουν σχόλια: