25/3/14

Νεκρός ο Ουκρανός νεοφασίστας Muzychko!

Νεκρός με δύο σφαίρες στην καρδιά, έπεσε ο ακροδεξιός ηγέτης της οργάνωσης "Δεξιός Τομέας", Aleksandr Muzychko, ο οποίος είχε σπείρει τον πανικό τόσο στους οπαδούς του έκπτωτου Γιανουκόβιτς, όσο και σε ρωσόφωνους ουκρανούς. Ο Muzychko δολοφονήθηκε στην περιοχή Ρόβνο, δυτικά της Ουκρανίας, σύμφωνα με τα ουκρανικά ΜΜΕ, όπως αναφέρει το αγγλόφωνο δελτίο της Russia Today.
Ο ακροδεξιός ηγέτης ανήκει στους εξτρεμιστές που με μάχες σώμα με σώμα με τις ειδικές δυνάμεις της ουκρανικής αστυνομίας (την μονάδα Berkut) κατάφεραν να κυριαρχήσουν και να εκδιώξουν τον Γιανουκόβιτς από την εξουσία, αρνούμενοι να πειθαρχήσουν και να δεχθούν όλες τις κατά καιρούς συμφωνίες της κυβέρνησης με την λοιπή αντιπολίτευση και την ΕΕ. Όταν πλέον κυριάρχησαν και πήραν την εξουσία, με τα ΑΚ-47 στα χέρια, ανέλαβαν την τήρηση της τάξης σε πολλές πόλεις της δυτικής Ουκρανίας. Ο Muzychko είχε γίνει διεθνώς γνωστός όταν είχε κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο βίντεο στο οποίο εμφανιζόταν να προπηλακίζει Ουκρανό εισαγγελέα μέσα στην εισαγγελία. Στο παρακάτω βίντεο ο ακροδεξιός ηγέτης επί τω …έργω, την ώρα που κατατρομοκρατεί εισαγγελέα του Κιέβου και τον ταπεινώνει με τον χειρότερο τρόπο.


Σε ένα άλλο βίντεο που λίγες μέρες αργότερα αναρτήθηκε στο YouTube, o ακροδεξιός ηγέτης της Ουκρανίας δείχνει το πραγματικό του σαδομαζοχιστικό πρόσωπο: απεικονίζεται ξαπλωμένος στο πάτωμα, να δέχεται με ευχαρίστηση τις δυνατές κλωτσιές μιας μαυροφορεμένης καλλονής. Μάλιστα, δίπλα του υπάρχουν άλλες δύο γυναίκες, ντυμένες με σέξι δερμάτινα ρούχα!


Υποσχόμενος «Να πολεμήσει τους Εβραίους και τους Ρώσους για όσο διάστημα το αίμα ρέει στις φλέβες του» ο ηγέτης Aleksandr Muzychko, γνωστός και ως Sashko Bilyi, ήταν βετεράνος πολέμου της Τσετσενίας με την πλευρά των Τσετσένων και οι ίδιοι οι Τσετσένοι είχαν να λένε για τις σαδιστικές του τάσεις. Εν συνεχεία ο Α.Muzychko επέστρεψε στην Ουκρανία και κατηγορήθηκε ότι ασχολήθηκε με το εμπόριο όπλων και αλκοόλ με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να μείνει για 1,5 χρόνο στην φυλακή. Ο ίδιος λέει ότι η κράτησή του ήταν αποτέλεσμα πολιτικής συνομωσίας.
«Ο επόμενος πρόεδρος της χώρας θα είναι από το κόμμα μας τον Δεξιό Τομέα» έλεγε και απέριπτε ότι ελέγχεται από τις ΗΠΑ, όπως έγραψαν πρόσφατα οι New York Times. «Πρώτα η Ουκρανία» διακήρυττε.
Ο Muzychko διωκόταν από τα τέλη Φεβρουαρίου στην Ουκρανία για την επίθεση στον εισαγγελέα του Ρόβνο και ο υπουργός Εσωτερικών Αβάκοφ είχε δηλώσει ότι «θα δώσει λόγο για τις ενέργειές του ενώπιον του νόμου». Ρωσικό δικαστήριο στην πόλη του Εσεντουκί διέταξε ερήμην τη σύλληψη του Muzychko στις 12 Μαρτίου με κατηγορίες για βασανιστήρια και δολοφονίες Ρώσων στρατιωτών στην Τσετσενία. Οι σχετικές κατηγορίες βασίστηκαν στην ολοκλήρωση της έρευνας για την ένοπλη σύγκρουση ενόπλων ισλαμιστών υπό τις διαταγές των Σαμίλ Μπασάεφ και Χατάμπ με αλεξιπτωτιστές του Πσκοφ στην περιοχή του τσετσενικού χωριού Ουλούς-Κερτ το 2000.
Ένας Ουκρανός βουλευτής ο Aleksandr Doniy, ήταν μεταξύ των πρώτων που έγραψαν για το θάνατο του Muzychko: "Δυο αυτοκίνητα του έκοψαν τον δρόμο καθως οδηγούσε. Τον έσυραν έξω απο το αυτοκίνητο του και τον έβαλαν σε ένα από τα αλλα δυο αυτοκίνητα. Στη συνέχεια, τον πέταξαν στο έδαφος με τα χέρια του δεμένα πίσω από την πλάτη του και τον πυροβόλησαν δυο φορές στην καρδιά." Έγραψε ο Doniy στο Facebook.
Ωστόσο όπως αναφέρει η Russia Today υπάρχουν διάφορες εκδοχές για το πώς πέθανε τελικά ο Muzychko. Για παράδειγμα αναφέρει οτι σύμφωνα με μάρτυρες σκοτώθηκε από άγνωστους ενόπλους σε ανταλλαγή πυροβολισμών σε ένα καφέ. Η ιστοσελίδα αναφέρει επίσης οτι βρέθηκαν αρκετές σφαίρες στο καφέ και η αστυνομία ερευνά το περιστατικό. Το μέλος του "Δεξιού Τομέα", Γιαροσλαβ Γκρανιτνυ δήλωσε οτι είδε το νεκρό του σώμα και ήταν σίγουρος ότι ήταν ο Muzychko. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πέντε άτομα απήχθησαν από αυτούς που σκότωσαν τον ακροδεξιό ηγέτη εκ τον οποίων 3 ήταν μέλη του "Δεξιού Τομέα" και δύο πολίτες. Όπως μεταδίδουν ουκρανικά και ρωσικά ΜΜΕ ο εθνικιστής δολοφονήθηκε από ομάδα ενόπλων, που έφθασαν σε καφέ του Ρόβνο, όπου έτρωγε με υποστηρικτές του. Οι ένοπλοι έδιωξαν τους πελάτες, εξουδετέρωσαν χτυπώντας τον Muzychko και τους δύο σωματοφύλακές του, του πέρασαν χειροπέδες και τον απομάκρυναν από το σημείο. Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι λίγο αργότερα ακούστηκαν ριπές αυτόματου όπλου, ενώ οι αστυνομικοί, που πλησίασαν αργότερα τον τόπο της δολοφονίας διαπίστωσαν ότι το στήθος του είχε ξεγυμνωθεί και είχε δεχθεί τουλάχιστον δύο σφαίρες στην καρδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: