24/3/14

Στα όρια της παράνοιας...

Ύβρεις και απειλές κατά της Ρωσίας, των Ρώσων της Ουκρανίας και προσωπικά του Βλαντίμιρ Πούτιν φέρεται να εκτοξεύει σε τηλεφωνική συνομιλία η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο, και που δημοσιοποιεί η "Russia Today". Η ακροδεξιά πολιτικός φέρεται να ζητά ακόμη και επίθεση με πυρηνικά κατά της Ρωσίας!
Μια υποκλαπείσα συνομιλία της πρώην Ουκρανής πρωθυπουργού και σφοδρής αντίπαλου τους έκπτωτου προέδρου Γιανούκοβιτς, Γιούλια Τιμοσένκο, δημοσιεύει το ρωσικό δίκτυο RT. Οι φωνές, που ακούγονται μοιάζουν εξαιρετικά και προφανώς ανήκουν στην Γιούλια Τιμοσένκο και τον πρώην αναπληρωτή γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της χώρας, Νέστωρ Σούφριτς.
Η συνομιλία που υποκλάπηκε από μυστικές υπηρεσίες, φέρεται πως έγινε στις 18 του μηνός με αφορμή τις εξελίξεις στην Κριμαία και σ' αυτήν η κα Τιμοσένκο εκφράζει τη λύπη της, που δεν μπορεί να μεταβεί στην Κριμαία, δηλώνοντας έτοιμη να πιάσει αυτόματο και να μην παραδώσει τη χερσόνησο, ενώ ο συνομιλητής της συμφωνεί σε γενικές γραμμές, αν και υπογραμμίζει ότι «δεν είχαμε πολεμικό δυναμικό». Η ακροδεξιά Ουκρανή πολιτικός, που φημίζεται για την αφοσίωσή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και για τις αγαστές της σχέσεις με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρτκελ, δηλώνει με σιγουριά ότι θα καταφέρει να ξεσηκώσει όλο τον κόσμο για να "κάνει στάχτη" τη Ρωσία.
«Αυτό ξεπερνά κάθε όριο εντέλει. Διάβολε, πρέπει να πάρουμε τα όπλα στα χέρια και να πάμε να λιώσουμε αυτούς τους, γαμ..., διαολεμένους βρωμο...Ρώσους μαζί με τον αρχηγό τους. Λυπάμαι, που δεν μπορώ τώρα να βρεθώ εκεί, παπ... θα είχαν πάρει από μένα, όχι την Κριμαία», δηλώνει στο συνομιλητή της. Σε άλλο σημείο της συνομιλίας της αναφέρει: «Θα αρπάξω το όπλο μου, ξέρεις για τι πράγμα μιλάω και θα πυροβολήσω τον μπάσταρδο Πούτιν στο μέτωπο».
«Θα έβρισκα πώς να τους λιώσω αυτούς τους γαμ... Ελπίζω ότι θα κινητοποιήσω όλες τις σχέσεις μου, θα ξεσηκώσω όλο τον κόσμο, διάολε, ώστε να μη μείνει απ' αυτή τη Ρωσία ούτε καμένη γη», σημειώνει με έμφαση η υποψήφια πρόεδρος της Ουκρανίας, που πρόσφατα είχε συναντηθεί με την καγκελάριο Μέρκελ και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες.
Στο δε ερώτημα τί πρέπει να γίνει με τους Ρώσους, που έχουν απομείνει στην Ουκρανία, η Γ.Τιμοσένκο απάντησε: «Γαμ...πρέπει να τους ρίξουμε με ατομικά όπλα».
Το εντυπωσιακό είναι ότι ολόκληρη η συνομιλία γίνεται στα ρωσικά και χρησιμοποιούνται οι πλέον αρνητικές λέξεις και χαρακτηρισμοί για το ρωσικό πληθυσμό της Ουκρανίας. Άλλωστε δεν είναι μυστικό ότι μεγάλο μέρος της ουκρανικής ηγεσίας, ακόμη και της εθνικιστικής, στην πραγματικότητα δεν χρησιμοποιεί την ουκρανική γλώσσα στην καθημερινή της ζωή και «αναγκάζεται» να το κάνει δημοσίως για λόγους επικοινωνιακούς και πολιτικής ορθότητας έναντι του πιο εθνικιστικού τμήματος του εκλογικού σώματος και φυσικά της Δύσης, που ...συμπονά τον αμφιλεγόμενο «αγώνα για ανεξαρτησία».
Ολόκληρη η συνομιλία φιλοξενείται στο Youtube και αναμεταδίδεται από πολλά πλέον παγκόσμια ενημερωτικά δίκτυαΔεν υπάρχουν σχόλια: