13/3/14

Η πραγματική ανθρώπινη φύση....

Πατέρας στην Κίνα κουβαλά για 18 ολόκληρα μίλια το γιο του, που αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα, για να του προσφέρει την κυριότερη ευκαιρία για ζωή: την μόρφωση.
Ο Yu Xukang περπατά αυτή την τεράστια απόσταση με το γιο του Xiao Qiang στην πλάτη του, σε ειδικό καλάθι. 
Ο Yu Xukang, 40 ετών, από την πόλη Fengyi, στην περιοχή Yibin στην νοτιοδυτική Κίνα, περίπου τρία χλμ. από τη Σανγκάη, αρνήθηκε να παρατήσει το γιο του 12 ετών στη...μοίρα του παρά το γεγονός ότι τόσο τα πόδια του όσο και τα χέρια του φέρουν βαριές στρεβλώσεις (δυσμορφίες) και η πλάτη του μεγάλη καμπούρα (κύφωση και σκολίωση).  
Ο ίδιος λέει:
"Το ξέρω πως ο γιος μου έχει βαριά σωματική αναπηρία αλλά το μυαλό του δεν έχει κανένα πρόβλημα. Όμως, δεν μπόρεσα να βρω κάποιο σχολείο με τις απαραίτητες υποδομές για να τον δεχτούν και συνεχώς τον απέρριπταν. Στο μόνο σχολείο που έγινε δεκτός και πληρούσε τις προϋποθέσεις ήταν αυτό στην πόλη Fengyi το οποίο είναι σε απόσταση πέντε μιλίων."
Να σημειωθεί πως ο άνδρας χώρισε από τη γυναίκα του πριν εννέα χρόνια και αποφάσισε να μεγαλώσει το παιδί μόνος του.
Δηλώνει αποφασισμένος να του δώσει κάθε ευκαιρία.
Γιατί όμως περπατά και κουβαλά το γιο του και δεν τον πηγαίνει με κάποιο μεταφορικό μέσο;
Πρώτον, διότι δεν υπάρχει σχολικό λεωφορείο. Δεύτερον δεν υπάρχει ούτε μέσο μαζικής μεταφοράς. Τρίτον, γιατί δεν υπάρχει κανενός είδους κοινωνική μέριμνα και κρατική πρόνοια στην χώρα, που κατά τα άλλα ονομάζεται Λαϊκή Δημοκρατία. Έτσι η μόνη του εναλλακτική είναι να τον πηγαινοφέρνει στην πλάτη του. 
Ο ίδιος αποκαλύπτει:
"Σηκώνομαι από τις πέντε το πρωί να ετοιμάσω γεύμα για το παιδί. Μετά περπατάω την απόσταση μέχρι το σχολείο και μετά επιστρέφω για να εργαστώ και να βγάλω χρήματα. Μετά πάω πάλι στο σχολείο να πάρω το γιο μου και να τον φέρω σπίτι"
Ο κόπος του όμως μάλλον ανταμείβεται. Είναι ήδη ο πρώτος μαθητής στην τάξη.
"Το όνειρο μου είναι να πάει στο κολέγιο", λέει ο υπερήφανος πατέρας.
Η τοπική κυβέρνηση, μετά την αποκάλυψη του θέματος, υποσχέθηκε πως θα νοικιάσει δωμάτιο στον πατέρα στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: