8/2/14

Τα "Τάγματα Εφόδου" στα ψηφοδέλτια και ίδωμεν και που αλλού...

Προεξοφλώντας την πρώτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες ευρωεκλογές, οι Financial Times προβλέπουν ότι θα δοθεί μάχη μεταξύ Χρυσής Αυγής και ΝΔ για τη δεύτερη θέση.  Επικαλούμενη εκτιμήσεις αναλυτών, η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι η Χρυσή Αυγή θα λάβει 15-20% και  με το ποσοστό αυτό μπορεί να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση από το σημερινό κυβερνών κόμμα. Tο δημοσίευμα αναφέρεται και στη νέα εμφάνιση της νεοναζιστικής οργάνωσης ως «Εθνική Αυγή». Υποστηρίζει ότι θα είναι μια "λάιτ" εκδοχή της σκληροπυρηνικής Χρυσής Αυγής. Προς επιβεβαίωση επικαλείται δηλώσεις του Ηλία Κασιδιάρη ότι "η Εθνική Αυγή θα έχει μια λίστα με αξιοσέβαστους υποψηφίους- απόστρατους στρατηγούς, πανεπιστημιακούς, γιατρούς κλπ". Η βρετανική εφημερίδα εκτιμά ότι με τέτοια πρόσωπα στα ψηφοδέλτια της, η Χρυσή Αυγή θα εξασφαλίσει "ισχυρή στήριξη από τα αυξανόμενα νούμερα των εθνικιστών στην Ελλάδα»"!
Οι Financial Times  επισημαίνουν ότι τα ποσοστά δημοφιλίας της νεοναζιστικής οργάνωσης έπεσαν μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.  Ανέκτησε όμως δύναμη μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση  δύο μελών της έξω από τα γραφεία της οργάνωσης στο Νέο Ηράκλειο. Αυτό το γεγονός  δημιούργησε εν τέλει κλίμα συμπάθειας, καθώς οι χρυσαυγίτες εμφανίσθηκαν αυτή τη φορά ως θύματα του πολιτικού φανατισμού. Στο δημοσίευμα της εφημερίδας, φιλοξενείτε και το προφίλ του Ηλία Κασιδιάρη. Περιγράφεται πώς ο χρυσαυγίτης βουλευτής προετοιμάζεται για τις δημοτικές εκλογές και τονίζεται ότι μετά την προφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου, "έχει αναλάβει τον ρόλο του ηγέτη, ενώ αντιμετωπίζει και ο ίδιος κατηγορίες"!
"Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να με βάλει φυλακή πριν τις εκλογές ώστε να μην έχω το δικαίωμα να μιλήσω δημόσια" υποστηρίζει ο Ηλίας Κασιδιάρης μιλώντας στην εφημερίδα, και σημειώνει: "αλλά θα είμαι υποψήφιος, εκτός και αν περάσουν ένα εδικό νόμο που θα μου στερεί τα πολιτικά μου δικαιώματα".
"Η Εθνική Αυγή θα έχει μια πλήρη λίστα με ευυπόληπτους υποψηφίους, συνταξιούχους στρατηγούς, καθηγητές πανεπιστημίου, αναγνωρισμένους γιατρούς. Θα έχουν ισχυρή στήριξη από τον αυξανόμενο αριθμό των εθνικιστών ψηφοφόρων στην Ελλάδα" προσθέτει ο Κασιδιάρης στην εφημερίδα.
"Είμαστε το μόνο κόμμα που στηρίζει τους Έλληνες πολίτες που υποφέρουν εξαιτίας της ύφεσης, διοργανώνοντας συχνά συσσίτια και την προσφορά ιατρικής βοήθειας δωρεάν από γιατρούς που εργάζονται μαζί μας". "Θέλουμε μια ριζική εξυγίανση του πολιτικού συστήματος, μια πραγματική κάθαρση. Οι πολιτικοί που έκλεψαν δισεκατομμύρια από τους φορολογούμενους τα τελευταία χρόνια πρέπει να δώσουν πίσω τα χρήματα και να πάνε φυλακή" υπογράμμισε στην συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα.
Σε ερώτηση για τις βίαιες επιθέσεις εναντίον μεταναστών και τις κατηγορίες ότι πραγματοποιούνται από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής ο κ. Κασιδιάρης επικαλέστηκε πλήρη άγνοια.
Την ίδια ώρα το προφίλ των μέχρι τώρα ανακοινωθέντων υποψηφίων της Χρυσής Αυγής σε δήμους και περιφέρειες για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές σκιαγραφεί σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα “Έθνος”, παρουσιάζοντας το παρελθόν αρκετών εξ αυτών σε “τάγματα εφόδου” και τα μπλεξίματά τους με τη Δικαιοσύνη.
Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Κούζηλος, άνθρωπος που ανέλαβε τον έλεγχο του Πειραιά, της Νίκαιας, του Κερατσινίου, του Περάματος και της Σαλαμίνας έπειτα από τις πρόσφατες προφυλακίσεις μελών και στελεχών της οργάνωσης με αφορμή την δολοφονία του Φύσσα, έχει “συλληφθεί” από το φακό να οδηγεί μηχανοκίνητο τάγμα χρυσαυγιτών στον Πειραιά, αλλά και στο παρελθόν τα Τάγματα Εφόδου της Νίκαιας, παρέα με τον υπόδικο Γιώργο Πατέλη .
Ο Ι. Σαχινίδης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, συνελήφθη τον Ιούνιο του 2012 στη Βέροια με 7 ακόμη μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης, έπειτα από συμπλοκή με ομάδα αντιεξουσιαστών και αθωώθηκε λόγω μίας παράληψης. Ήταν υπεύθυνος για την λειτουργία παραστρατιωτικής κατασκήνωσης στον Αλμωπαίο ποταμό, ενώ χαιρέτισε ναζιστικά σε εκδήλωση μνήμης για τους εκτελεσθέντες στα Γιαννιτσά.
Ο Β. Τσιούλης, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, μαζί με τα πρωτοπαλίκαρά του έχουν κατηγορηθεί από την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ για πρακτικές ανάλογες με εκείνες των ταγμάτων κατά των μεταναστών στη Ραφήνα και στο Μεσολόγγι. Ο Νίκος Σιώης, υποψήφιος στο δήμο Σερρών, συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2013 για οπλοκατοχή και έχει δηλώσεις ότι οι θέσεις της ΧΑ "είναι πολύ κοντά στα κινήματα της 4ης Αυγούστου και της 21ης Απριλίου". Ο Ν. Τσαμουρέλης, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο για παράβαση του νόμου περί όπλων, αλλά αθωώθηκε. Ο Παύλος Κτιστάκης, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα συμμετείχε ενεργά στις κατηχήσεις νέων μελών, μιλώντας μεταξύ άλλων για τους "δήθεν νεκρούς του Πολυτεχνείου" και το "κοινωνικό έργο του Ιωάννη Μεταξά". Ως "σκληρός πυρηνάρχης" περιγράφεται ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Χρ. Χατζησάββας, με πλούσιο υλικό να συνδέει την τοπική οργάνωση με στρατιωτικού τύπου εκπαιδεύσεις, ενώ με κατήχηση παιδιών στα χρυσαυγίτικα ιδεώδη έχει συνδεθεί ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νήσων, Μ. Παπαδημητρίου.
Και ασφαλώς, υπάρχουν και τα πολύ πιο προβεβλημένα στελέχη, όπως είναι ο προφυλακισμένος βουλευτής Παναγιώτης Ηλιόπουλος (υποψήφιος για την περιφέρεια Θεσσαλίας) και οι κατηγορούμενοι για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Ηλίας Κασιδιάρης (δήμος Αθηναίων), Ηλίας Παναγιώταρος (περιφέρεια Αττικής), ενώ υποψήφιος για το δήμο Θεσσαλονίκης θα είναι ο βουλευτής Αρτέμης Ματθαιόπουλος, επιλογή που προκαλεί αίσθηση για την πόλη όπου εξοντώθηκαν 46.091 Έλληνες Εβραίοι πολίτες, καθώς πρόκειται για τον άνθρωπο που ως μέλος του συγκροτήματος «Πογκρόμ» υμνούσε το Αουσβιτς και μιλούσε χυδαία για την εβραϊκή φυλή.
Υπενθυμίζεται ότι ήταν μέλος του συγκροτήματος «Πογκρόμ» οι οποίοι υπηρετούν τη μουσική του μίσους με τραγούδια όπως το «Διακοπές στο Αουσβιτς», οι στίχοι του οποίου αναφέρουν χαρακτηριστικά:   «Γ... τον Βίζενταλ / γ... την Αννα Φρανκ/ γ...ται κι όλη η φυλή του Αβράαμ/ Τ' αστέρι του Δαβίδ με κάνει να ξερνάω / αχ, το Αουσβιτς, πόσο το αγαπάω! / Ρε κ...εβραίοι δεν θα σας αφήσω/ στο τείχος των Δακρύων θα 'ρθω να κατουρήσω / Juden Raus! Καίγομαι στο Αουσβιτς...».   Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο Ματθαιόπουλος, ο επονομαζόμενος και «γαμπρός», «φυτεύτηκε» από το Μιχαλολιάκο στα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών, ενώ όταν δεν κατάφερε να εκλεγεί στις Σέρρες πήρε τη θέση του βουλευτή που είχε εκλεγεί, με αντάλλαγμα για τον εκλεγμένο μια θέση μετακλητού στη Βουλή.
Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα είναι ο Ανδρέας Φωτόπουλος, οικονομολόγος και διοικητής διευθυντής ιδιωτικής ψυχιατρικής κλινικής. Την ιδιότητά του τονίζουν με νόημα τα μέλη της Χρυσής Αυγής που επιθυμούν να αποκηρύξουν -προς το παρόν-  την ιδεολογία της ευγονικής που με τόσο θέρμη υποστήριζαν. Αν και βέβαια αυτό δεν αποτελεί επιχείρημα καθώς στο παρελθόν υπήρχαν πολλοί ψυχίατροι και γιατροί που υπηρέτησαν με θέρμη την ναζιστική ιδεολογία
Ανάμεσα στις υποψηφιότητες για την Αττική “ξεχωρίζει” εκείνη της Ευγενίας Χρήστου, που κατέρχεται ως υποψήφια για αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής. Είναι η μοναδική γυναίκα που προαλείφεται για τέτοιο πόστο. Πρόκειται για τη σύζυγο του προφυλακισμένου Γιώργου Γερμενή.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του υποψηφίου για τον ιστορικό Δήμο Μεσολογγίου. Εκεί στην πόλη των "ελεύθερων πολιορκημένων" η Χρυσή Αυγή προσανατολίζεται να κατεβάσει ως υποψήφιο δήμαρχο τον πρώην αστυνομικό φρουρό του βουλευτή Μπαρμπαρούση, Δημήτρη Μακρή, γνωστό και από την επίθεσή του σε πλανόδιους στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός μάλιστα, ενώ τελούσε υπό διαθεσιμότητα με το ερώτημα της απόταξης για τη στάση του στα επεισόδια, συνελήφθη, καθώς σε έρευνα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Αγρίνιο βρέθηκαν τα υπηρεσιακά του ρούχα και όπλα. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο Mακρής είχε προτιμήσει να αφήσει το υπηρεσιακό του κράνος του, τις επικαλαμίδες του αλλά και κυνηγετικά φυσίγγια που ανήκαν στον ίδιο στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Στα γραφεία της Χρυσής Αυγής είχαν βρεθεί τότε 30 ασπίδες, 2 κράνη μοτοσικλέτας, 15 δάδες, 11 κοντάρια με σημαίες, 3 ξύλινοι ράβδοι, 5 στιλιάρια και ένα τσεκούρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: