7/2/14

Κούγω τον άνεμο κι αχάει...

Η εταιρία «ΕΛΤΕΧ ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε σκοπεύει να εγκαταστήσει ένα αιολικό πάρκο ισχύος 40MW, στη θέση «Λύρκειο», στα όρια των δήμων Μαντινείας του Νοµού Αρκαδίας, και Λυρκείας του Νοµού Αργολίδας
Η συνολική δαπάνη για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών φθάνει τα 47.875.000 ευρώ. Το ελληνικό δημόσιο επιχορηγεί την εταιρία αυτή που είναι θυγατρική του ομίλου "ΕΛΛΑΚΤΩΡ", με ποσό που ξεπερνά τα 19 εκατ. και συγκεκριμένα ανέρχεται σε 19.150.000 ευρώ, πρόκειται δηλαδή για το 40% του συνολικού κόστουςΌπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης, από την επένδυση, την οποία επαναλαμβάνουμε, το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή ο έλληνας φορολογούμενος, πληρώνει κατά 40%, θα δημιουργηθεί μόλις μία (!) θέση εργασίας.

Χαρακτηριστικό-αλλά και περίεργο, είναι πως λίγη ώρα πριν αρχίσει η συζήτηση επί της σχετικής επερώτησης της βουλευτίνας των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" και ενώ αυτή κατευθυνόταν με το βουλευτικό αυτοκίνητο στο Κοινοβούλιο, ψάχνοντας στο ραδιόφωνό της, έπεσε πάνω σε μια εκπομπή του κρατικού ραδιοφώνου (105,3 –εκπομπή στις 10:30) που μιλούσε για κείνη: «Με λασπολογούσε. Με συκοφαντούσαν από τη δημόσια συχνότητα. Το έκανε επίτηδες.Τη μια έλεγε πως είμαι κομμουνίστρια, την άλλη πως είμαι λάτρης του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και κρίμα που δεν τον ξέρουν στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να χαρούν. Αμέσως μετά μιλούσε για το Σαμαρά κάνοντας υποτίθεται σοβαρό ρεπορτάζ. Δηλαδή μείωνε εμένα και προσπαθούσε να ανεβάσει τον Σαμαρά. Αμέσως πήρα τηλέφωνο στο ραδιόφωνο να παρέμβω και να τους ζητήσω εξηγήσεις γιατί αναφέρθηκε στο όνομά μου κατ’αυτόν τον τρόπο. Η τηλεφωνήτρια στο παράνομο δημόσιο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ μου είπε πως δεν μπορεί να με συνδέσει και μου έδωσε δύο αριθμούς τηλεφώνων. Ούτε το όνομα του δημοσιογράφου μου είπε αλλά και τα τηλέφωνα που μου έδωσε κανένας δεν απαντούσε» δήλωσε η κα. Ραχήλ Μακρή στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Όταν δε άκουσε τον δημοσιογράφο της ΝΕΤ να λέει στη συνέχεια πως «η λαϊκή εντολή είναι να δει τη Βουλευτίνα να σιωπά» και να βάζει και αποσπάσματα από την εκπομπή του γνωστου ποιητή- δημοσιογράφου Κώστα Μπογδάνου (!!!) όπου ήταν καλεσμένη, βγήκε στην κυριολεξία από τα ρούχα της. «Τα διαστρέβλωνε όλα…» συμπλήρωσε γεμάτη θυμό η κα. Ραχήλ Μακρή.
Όταν, λοιπόν, τελικά η βουλευτίνα έφτασε στη Βουλή, κατήγγειλε το γεγονός κάνοντας λόγο για μόρφωμα της δημόσιας τηλεόρασης και για λάσπη που πετάνε στο πρόσωπό της. Η κ. Ραχήλ Μακρή άρχισε να αναφέρεται στο τι ειπώθηκε από το κρατικό ραδιόφωνο για το πρόσωπο της και ζήτησε να πάρει θέση η βουλή, αλλιώς «θα είναι και εκείνη συνένοχη» όπως τόνισε χαρακτηριστικά στην ομιλία της. Σημείωσε μάλιστα ότι «λάσπη και ψέματα είναι ο τρόπος αντίδρασης σε αντιπολιτευόμενους από μια κυβέρνηση που έχει υφαρπάξει την ψήφο με ψέματα» και εξήγησε «δέχομαι συκοφαντική επίθεση μέσα από το δημόσιο ραδιόφωνο που εκπέμπει παρανόμως μέσα από το κτήριο της ΕΡΤ».
Εκεί παρενέβη ο προεδρεύων κ. Γιάννης Τραγάκης, συστήνοντάς της να πάει στο περιστύλιο να τα πει αυτά (!!!) και όχι στην αίθουσα και τότε η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Ο Τραγάκης έκλεισε για λίγο το μικρόφωνο της κα. Ραχήλ Μακρή, αλλά το άνοιξε αμέσως για να της δώσει το δικαίωμα να αναπτύξει την ερώτησή της. Στα έξι λεπτά ο Γιάννης Τραγάκης παρενέβη εκ νέου (!!!) λέγοντας να τελειώσει, αλλά η βουλευτίνα τον αγνόησε μέχρι να ολοκληρώσει. Ο Γιάννης Τραγάκης ...τσαντίστηκε απίστευτα και μίλησε άγρια και υποτιμητικά προς εκείνη, με αποτέλεσμα η κα. Ραχήλ Μακρή να αποχωρήσει από την αίθουσα πριν ακούσει και την απάντηση του Μηταράκη επί του θέματος της επερώτησής της. «Δεν είναι κατάσταση αυτή!» επαναλάμβανε φωνάζοντας η κα. Ραχήλ Μακρή και φεύγοντας εξοργισμένη από την αίθουσα.
Ο Υφυπουργός κ. Μηταράκης δήλωσε πως αυτό δεν έχει ξαναγίνει, βουλευτής να εγκαταλείπει την Βουλή πριν ακούσει την απάντηση του αρμόδιου υπουργού, διαμηνύοντας ότι ο ίδιος προσωπικά δεν πρόκειται να έρθει άλλη φορά για να απαντήσει στην κα. Ραχήλ Μακρή. Πάντως ο κ. Μηταράκης για το κυρίως ζητούμενο, δηλαδή για την επιχορήγηση ύψους 19 εκατομμυρίων ευρώ προς την εταιρεία «ΕΛΤΕΧ ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε.», για μια επένδυση που θα δημιουργήσει μια μόνο θέση εργασίας, απάντησε ότι για την υπαγωγή στον αναπτυξιακό νόμο των αιολικών πάρκων υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια και δεν γίνεται καμία παρέμβαση από και προς την πολιτική ηγεσία.
Και εκεί γέλασαν όλοι οι παρόντες βουλευτές τρανταχτά... Και το γέλιο αυτό το παρέσυρε ο άνεμος ως τις κορφές του Λύρκειου!
Όπως λέει και το δημώδες άσμα "κούγω τον άνεμο κι αχάει"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: