11/8/13

Το λόμπι των Μεγαλοεργολάβων ξεσάλωσε...

Πρόσθετη επιβάρυνση 4 ευρώ στα τιμολόγια της ΔΕΗ ζητά η ΕΛΕΤΑΕΝ!
Πρόσθετη επιβάρυνση 4 ευρώ στα τιμολόγια της ΔΕΗ και ταυτόχρονα την τιτλοποίηση του χρέους που προκαλούν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την μεταφορά του εξολοκλήρου στο δημόσιο χρέος της χώρας προτείνει με υπόμνημά της η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), που απέστειλε στο ΥΠΕΚΑ.
Με την επισήμανση ότι το χρέος από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα ξεπεράσει τα 665 εκατ. ευρώ έως τα τέλη του 2014, η ΕΛΕΤΑΕΝ ζητά την άμεση παρέμβαση του υπουργείου, ώστε να αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ κατά 4 ευρώ ανά μεγαβατώρα, προκειμένου να καλυφθεί το χρέος του λογαριασμού ενίσχυσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ταυτόχρονα, η ΕΛΕΤΑΕΝ προτείνει η απόσβεση του υπάρχοντος χρέους από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να προστεθεί στο δημόσιο χρέος της χώρας, δηλαδή να ανακεφαλαιοποιηθεί η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας με τιτλοποίηση του χρέους και κάλυψη των τίτλων που θα εκδοθούν από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).
Πάντως, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας με πρόσφατη ανακοίνωσή της τονίζει ότι η επιβάρυνση των καταναλωτών σε αυτή τη ...δύσκολη συγκυρία δεν μπορεί να συνεχιστεί και καλεί όλους τους εμπλεκόμενους να βρουν εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να ανακοπεί η επιβάρυνση των καταναλωτών. Η ανακοίνωση αυτή ήρθε βέβαια αφότου η Κυβέρνηση προχώρησε στην τελευταία αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ κατά 118% για τους καταναλωτές οικιακής χρήσης, προκειμένου να καλύψει το τεράστιο έλλειμμα που προκαλούν οι κατ΄ ευφημισμόν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Και επειδή και πάλι οι λογαριασμοί δεν βγαίνουν, το λόμπι των αιολικών βρήκε πάλι την εύκολη λύση: να πληρώσουν τα κορόιδα και πάλι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: