2/4/13

Όλη η Ευρώπη ένα πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο...

"Αδήλωτο" λογαριασμό στο εξωτερικό είχε ο πολέμιος της φοροδιαφυγής γάλλος υπουργός προϋπολογισμού!

Ο Ζερόμ Καϊζάκ -ο οποίος επιμένει ότι είναι αθώος- παραιτήθηκε από το αξίωμά του στις 19 Μαρτίου, όταν η εισαγγελία ανακοίνωσε την έναρξη δικαστικής έρευνας σε βάρος του για ξέπλυμα χρήματος προϊόντος φοροδιαφυγής, γεγονός που καθιστά την υπόθεση ακόμα πιο "εκρηκτική", καθώς ο πρώην υπουργός είχε καταστήσει τον αγώνα κατά της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής αιχμή του δόρατος κατά την άσκηση των υπουργικών του καθηκόντων.
Ο Καϊζάκ, που είχε επανειλημμένα διαψεύσει τις πληροφορίες του ιστότοπου Mediapart σχετικά με αυτό το λογαριασμό που δεν είχε αναφέρει στη φορολογική του δήλωση, λέει τώρα ότι "πιάστηκε σε ένα φαύλο κύκλο από ψεύδη" και ότι "παρασύρθηκε".
Ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι "έχει καταρρακωθεί από τις τύψεις" και ζήτησε συγνώμη από τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ σε δήλωσή του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του.
"Αρνούμενος την ύπαρξη του λογαριασμού αυτού ενώπιον των ανώτατων αρχών της χώρας, καθώς και ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας, διέπραξε ένα ασυγχώρητο ηθικό παράπτωμα", αναφέρει σε ανακοίνωσή της για το θέμα η γαλλική προεδρία.
Μετά τα σκάνδαλα που ξέσπασαν το τελευταίο διάστημα με Έλληνες, Ιταλούς, Κύπριους και Ισπανούς πολιτικούς- χώρες που σύμφωνα πάντα με την κυριαρχούσα επιχειρηματολογία στα σαλόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βασιλεύει η "διαφθορά"- αυτή η είδηση είναι η πρώτη τρανταχτή απόδειξη της λαϊκής παροιμίας πως το ...ψάρι βρωμάει από το κεφάλι! Και ότι σε τελική ανάλυση η "διαφθορά" δεν είναι ...γονιδιακό χαρακτηριστικό των λαών της Μεσογείου όπως ήθελαν μέχρι τώρα κάποιοι να παρουσιάσουν: αντιθέτως η διαφθορά είναι το σύμπτωμα ενός σάπιου συστήματος πολιτικοοικονομικής εξουσίας! Όσο και όπου υπάρχει αυτό το σύστημα η διαφθορά και η διαπλοκή θα βασιλεύουν! Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι στην Ελλάδα τις μίζες τις μοίραζαν οι κατά τα άλλα αδιάφθοροι ...Γερμανοί!     

Δεν υπάρχουν σχόλια: