21/4/13

Βοηθείστε την Άννα να αποκτήσει νέο πόδι!


Η Άννα είναι μια φοράδα ηλικίας περίπου 20 χρόνων, η οποία εντοπίστηκε πριν από λίγες μέρες με ολοκληρωτικά ακρωτηριασμένο το πόδι της σ’ ένα βουνό στο Αλιβέρι Ευβοίας. 
Οι εθελοντές του Ελληνικού Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών (Ε.Σ.Π.Ι.) με τη βοήθεια κτηνιάτρου της περιοχής προσέφεραν αρχικά τις πρώτες βοήθειες και τη φιλοξένησαν για λίγες μέρες. Το μπροστινό αριστερό της πόδι ήταν ακρωτηριασμένο στο ύψος του μπουλέ, ενώ το κομμάτι που εξείχε είχε σαπίσει. H περήφανη φοράδα ήταν δεμένη με αλυσίδα στο πόδι επί ημέρες... Ο ιδιοκτήτης της την εγκατέλειψε έτσι για να πεθάνει. Κι όμως αυτή έκοψε το πόδι της για να ελευθερωθεί... Ακρωτηριασμένη προσπαθούσε επί ημέρες να επιβιώσει! Άγνωστο πως τα κατάφερε!
Εκεί κοντά που είχε εγκατέλειψε το δύσμοιρο ζώο ο ασυνείδητος ιδιοκτήτης του, υπήρχε μια βαθιά χαράδρα και ο κίνδυνος το άλογο να γλιστρήσει και να σκοτωθεί ήταν πολύ πιθανός. Οι εθελοντές του Ε.Σ.Π.Ι. την περισυνέλεξαν και με αργά βήματα και λίγα μέτρα κάθε φορά, λόγω της κατάστασής της, την κατέβασαν από το βουνό.  Αρχικά την οδήγησαν σε ασφαλές σημείο δίνοντας της φαγητό, νερό και αντιβίωση. Κατόπιν ο  Ε.Σ.Π.Ι. έστειλε το ειδικό φορτηγό μεταφοράς για να τη φέρει στις εγκαταστάσεις του στο Κορωπί. Παρόλο που η κατάστασή της ήταν κρίσιμη, η περήφανη φοράδα άντεξε. Τώρα με πρωτοβουλία του Ε.Σ.Π.Ι. θα γίνει προσπάθεια να της τοποθετηθεί τεχνητό μέλος για να έχει μία φυσιολογική ζωή χωρίς να υποφέρει από πόνους και φυσικά να μπορεί να κινείται. Παρ’ όλη την γενική οικονομική στενότητα όλων μας, ο Ε.Σ.Π.Ι. καλεί κάθε φιλόζωο καταρχάς αλλά και κάθε Άνθρωπο να συνδράμει σε αυτήν την προσπάθεια. Εάν πετύχει, θα είναι η πρώτη εφαρμογή τεχνητού μέλους σε άλογο στην Ελλάδα. Το κόστος για την απόκτηση του είναι 2.800 ευρώ και μέχρι τώρα έχουν συγκεντρωθεί μόλις 510 ευρώ. Τα έξοδα ούτως ή άλλως είναι πολλά, αφού καθημερινά η Άννα χρειάζεται φάρμακα για την επούλωση των πληγών της. Ο Ε.Σ.Π.Ι. ούτως ή άλλως στηρίζεται στην αγάπη και την συμπαράσταση του κόσμου. Η Αννούλα έχει έντονη την επιθυμία να ζήσει. Τα μάτια της είναι λαμπερά με έντονο βλέμμα, που σε παροτρύνει να της προσφέρεις ό,τι καλύτερο μπορείς τονίζουν οι εθελοντές που την φροντίζουν.
Η τραγική ιστορία της κατά τα άλλα «τυχερής» Αννούλας είναι δυστυχώς αρκετά συχνή στην Ελλάδα. Πολλά ζώα, όταν έχουν εξαντληθεί δουλεύοντας για τους ανθρώπους ή όταν αρρωστήσουν, εγκαταλείπονται στην τύχη τους. Σχεδόν όλα, καταλήγουν μόνα τους στην ερημιά. Εκεί άλλες φορές πεθαίνουν αβοήθητα από έλλειψη νερού και τροφής ή πέφτουν θύματα της παράνομης εξαγωγής τους για σφαγή στο εξωτερικό ή αν αληθεύουν οι καταγγελίες και σε σφαγεία του εσωτερικού.


Αν θέλετε να βοηθήσετε ώστε η Άννα να αποκτήσει τεχνητό μέλος επικοινωνήστε με τον Ε.Σ.Π.Ι. στα τηλέφωνα: 6979090513, 2106022359 ή στείλτε μήνυμα στο greekhorseprotection@yahoo.gr  ή κάντε κατάθεση για τον Ε.Σ.Π.Ι. στον τραπεζικό λογαριασμό του στην ALPHABANK: 341 00 2002 000058 (IBAN GR: 3401403410341002002000058).



Δεν υπάρχουν σχόλια: