28/3/13

Ωχ, ωχ, ωχ...

Κοινή δήλωση πρόθεσης για συνεργασία στην πράσινη ανάπτυξη υπεγράφη μεταξύ Ελλάδας- Γερμανίας!

Η Γερμανία στηρίζει την Ελλάδα στον τομέα της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος της Γερμανίας, Γιούργκεν Μπέκερ, κατά την υπογραφή την Τετάρτη 27 Μαρτίου στο Βερολίνο Κοινής Δήλωσης Πρόθεσης με το ελληνικό υπουργείο Περιβάλλοντος και την Ομάδα Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Task Force), υπό τον Χορστ Ράιχενμπαχ.
Στόχος της συνεργασίας είναι, όπως τόνισε ο κ. Μπέκερ, η βελτίωση των συνθηκών για την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα, όπου, όπως εξήγησε, αν και η ηλιοφάνεια είναι πολύ μεγαλύτερη απ' ό,τι στη Γερμανία, το κόστος της κιλοβατώρας ηλιακής ενέργειας παραμένει υψηλότερο. 
Αναφερόμενος στην οικονομική προοπτική από την ανάπτυξη των ΑΠΕ, ο κ. Μπέκερ υπέδειξε τα ελληνικά νησιά και τα ελληνικά βουνά ως ιδανικό τόπο ανάπτυξης βιώσιμων εναλλακτικών πηγών. 
«Αυτό βοηθά συνολικά την ενεργειακή πολιτική της Ευρώπης και δημιουργεί νέες αγορές για όλες τις επιχειρήσεις οι οποίες ασχολούνται με τον συγκεκριμένο τομέα», δήλωσε ο γερμανός υφυπουργός.
Στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας, η Ομάδα Δράσης θα αναλάβει να προσφέρει τεχνική βοήθεια για τις επενδύσεις, ενώ το γερμανικό υπουργείο Περιβάλλοντος θα έχει συντονιστικό ρόλο και θα συγχρηματοδοτήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την πρώτη φάση του προγράμματος. 
Την Κοινή Δήλωση Πρόθεσης, την οποία είχε ήδη υπογράψει στην Αθήνα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Μάκης Παπαγεωργίου, υπέγραψε την Τετάρτη για την ελληνική πλευρά ο πρεσβευτής της Ελλάδας στο Βερολίνο Δημήτρης Ράλλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: