14/12/12

Σχιζοφρένεια.

Απίστευτο μακελειό σε Δημοτικό Σχολείο στις ΗΠΑ!
Απίστευτη τραγωδία εκτυλίχτηκε σε δημοτικό σχολείο στο Νιουτάουν του Κονέκτικατ, στις ΗΠΑ, όταν άνδρας εισέβαλε στο σχολείο πυροβολώντας αδιακρίτως, με μέσα ενημέρωσης να μιλούν ακόμα και για 26 νεκρούς, από τους οποίους τουλάχιστον 20 μικρά παιδιά.
Ο δράστης έχει βρεθεί νεκρός, χωρίς να είναι σαφές αν σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών που περικύκλωσαν το κτίριο ή αν αυτοκτόνησε. Δύο όπλα βρέθηκαν στο σημείο. 
Μάρτυρας στο CNN έκανε λόγο για τουλάχιστον 100 πυροβολισμούς.Πολλοί ακούστηκαν από την αίθουσα του νηπιαγωγείου.
Η εικόνα παραμένει συγκεχυμένη, με συνεχείς αναφορές στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και σε αμερικανικά δίκτυα. Άγνωστο είναι τι συνέβη και που βρίσκονται τα παιδιά μιας ολόκληρης τάξης, αναφέρει η τοπική εφημερίδα Hartford Courant.
Ανάμεσα στους ενήλικες που έχασαν τη ζωή τους είναι η διευθύντρια και ο ψυχολόγος του σχολείου. Ασαφές παραμένει πόσοι είναι οι τραυματίες: τουλάχιστον τρία άτομα μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο με βαριά τραύματα. Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν για την ώρα άγνωστα. Η αστυνομία έλαβε ένα τηλεφώνημα γύρω στις 09:40 (τοπική, ώρα, 16:40 ώρα Ελλάδος) σύμφωνα με το οποίο ένας ένοπλος βρισκόταν στο κεντρικό γραφείο του σχολείου. Η περιοχή αποκλείστηκε αμέσως από δυνάμεις της αστυνομίας και το σχολείο εκκενώθηκε.Τα παιδιά κρατούσαν το ένα το άλλο από το χέρι και έκλαιγαν, καθώς οι δάσκαλοί τους τα συνόδευαν έξω από τις τάξεις τους.
Τα απογευματινά μαθήματα του σχολείου όπου φοιτούν παιδιά 5-10 ετών ακυρώθηκαν ενώ κλειστά θα μείνουν και τα άλλα σχολεία της πόλης.Τα παιδιά που επέζησαν μίλησαν για το κουράγιο των δασκάλων τους που έκλεισαν τις πόρτες, τοποθέτησαν πίσω από αυτές θρανία και κάθισαν μαζί τους περιμένοντας τις οδηγίες της αστυνομίας.
Όταν κλήθηκαν να εγκαταλείψουν το σχολείο, οι αστυνομικοί και οι δάσκαλοι ζήτησαν από τα παιδιά να κρατιούνται σφιχτά από το χέρι και να κλείσουν τα μάτια τους όταν περνούσαν από συγκεκριμένους χώρους.
Ήταν σε αυτούς τους χώρους -δύο αίθουσες σε ένα τμήμα του σχολείου- που εκτυλίχθηκε η τραγωδία. 
Ένα εξάχρονο αγόρι περιέγραψε στη μητέρα του τις φοβερές στιγμές. Ήταν μέσα στην τάξη όταν ο ένοπλος εισέβαλε, πυροβολώντας τη δασκάλα, χωρίς να πει λέξη.Ο δράστης ήταν οπλισμένος με δύο περίστροφα, ενώ μία καραμπίνα βρέθηκε στο αυτοκίνητό του.
Το αγόρι μαζί με κάποιους φίλους του βγήκαν από την αίθουσα και άρχισαν να τρέχουν για να ξεφύγουν.
Η διευθύντρια του σχολείου είχε μόλις εγκαταστήσει νέο σύστημα ασφάλειας στο σχολείο.
Ωστόσο, εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια που έχουν δαπανήσει οι σχολικές περιφέρειες στις ΗΠΑ για μεταλλικούς ανιχνευτές, κάμερες ασφαλείας και για την επεξεργασία σχεδίων αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων μετά τη σφαγή στο Γυμνάσιο Κόλουμπαϊν, το 1999, δεν θα μπορούσαν να εμποδίσουν το χθεσινό μακελειό στο πρωτοβάθμιο σχολείο του Κονέκτικατ.
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες δράστης είναι ο 20χρονος Άνταμ Λάνζα, ένας ντροπαλός και ασυνήθιστα έξυπνος μαθητής, σύμφωνα με συμμαθητές του.
Οι γονείς του Άνταμ, Νάνσι και Πήτερ, χώρισαν το 2008. Ο πατέρας του ξαναπαντρεύτηκε και ο Άνταμ ζούσε με τη μητέρα του.
Ο Τιμ Άρνον, συμμαθητής του στο Γυμνάσιο, είπε ότι η μητέρα του τον πίεζε να δουλεύει όλο και πιο σκληρά στο σχολείο και ότι δεχόταν πιέσεις να σπουδάσει.
Ο Νταν Χολμς, ιδιοκτήτης εταιρίας στην περιοχή δήλωσε ότι η Νάνσυ Λάνζα ήταν φανατική συλλέκτρια όπλων και ότι κάποτε τού έδειξε ένα τουφέκι που είχε αγοράσει.
«Έλεγε ότι συχνά πήγαινε για σκοποβολή με τα παιδιά της» είπε.
Όλοι μιλούν για ένα πολύ καλό παιδί, μοναχικό και ήσυχο. Ένας συγγενής του, μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας, δήλωσε ότι ο νεαρός είχε κάποια μορφή αυτισμού.
Το μακελειό στο Κονέκτικατ είναι μια από τις χειρότερες στην ιστορία των ΗΠΑ που έχει τραγική προϊστορία σε περιστατικά πυροβολισμών μέσα σε σχολεία και σε πανεπιστήμια.
Σε δύο από τα χειρότερα περιστατικά, το 1999 δύο μαθητές εισέβαλαν με όπλα στο Columbine του Κολοράντο και σκότωσαν 13 συμμαθητές και καθηγητές τους πριν αυτοκτονήσουν, ενώ το 2005 φοιτητής του Virginia Tech άρχισε να πυροβολεί μέσα στο ίδρυμα σκοτώνοντας 32 άτομα!

Εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από την εκκλησία του Νιουτάουν ακούγοντας την λειτουργία από τα ανοιχτά παράθυρα. Μία ομάδα νεαρών παιδιών κρατιόταν χέρι-χέρι και σχηματίζοντας κύκλο τραγούδησαν την «Άγια Νύχτα». Κάποιοι κρατούσαν κεριά και κοιτούσαν μουδιασμένοι. Κάποιοι άλλοι απλά έκλαιγαν. Ο 23χρονος Άγκρον Σελμάνι στέκεται σε μια γωνιά και προσεύχεται σιωπηλά. «Είναι μια τρομερή τραγωδία. Είκοσι μωρά και έξι ενήλικες. Ήθελα απλά να έρθω να προσευχηθώ. Δεν συχνάζω σε αυτή την εκκλησία, δεν είμαι καν καθολικός, είμαι μουσουλμάνος, αλλά αυτό δεν έχει σημασία τώρα» λέει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: