4/12/12

«Η Μέρκελ έχει αναλάβει τα ηνία της Ελλάδας»


Ο δήμαρχος του Λονδίνου καλεί την Βρετανία να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να μην έχει την μοίρα της Ελλάδας!
Σφοδρές επικρίσεις κατά της Γερμανίας περιελάμβανε η ομιλία του δημάρχου του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον σε επιχειρηματικό κοινό στη βρετανική πρωτεύουσα, με κύριο αντικείμενο τη σχέση Ηνωμένου Βασιλείου – ΕΕ.
Ο δήμαρχος του Λονδίνου ανέφερε ότι «η διακυβέρνηση στην Ελλάδα έχει αναληφθεί από την καγκελάριο Μέρκελ», για να προσθέσει αστειευόμενος ότι δεν ήταν αυτό το αποτέλεσμα στο οποίο ήλπιζαν οι Έλληνες το 1944.
Κατά τον Μπόρις Τζόνσον, το ευρώ έχει αποδειχθεί καταστροφικό εγχείρημα και τα σχέδια για δημοσιονομική και τραπεζική ένωση «θα κάνουν μία άσχημη κατάσταση ακόμα χειρότερη».
Σε ό,τι αφορά τη θέση της Βρετανίας, σημείωσε ότι είναι απαραίτητοι δραστικοί περιορισμοί στις σχέσεις της με την ΕΕ, εκφράζοντας την επιθυμία διαμόρφωσης μιας σχέσης όμοιας με αυτή που έχουν με τις Βρυξέλλες, η Νορβηγία και η Ελβετία. 
Επέκρινε επίσης τον πρωθυπουργό Κάμερον και τον υπουργό Οικονομικών Όσμπορν για την αντίθεσή τους στη διενέργεια δημοψηφίσματος για την έξοδο από την ΕΕ, λέγοντας ότι βρίσκονται στην ηθικά λάθος πλευρά του επιχειρήματος. Ο κ. Τζόνσον πρόσθεσε ότι η Ευρώπη πρέπει να επιστρέψει στην απλοποιημένη ενιαία αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: