7/12/12

Αν αυτό δεν είναι "πράσινη απάτη" τότε τι άλλο μπορεί να είναι;

Οικονομικό έγκλημα σε βάρος του Ελληνικού Λαού!
Η εταιρεία Ρόκας (θυγατρική της περιβόητης Iberdrola Renewables) έχει λάβει άδεια για την εγκατάσταση αιολικού πάρκου ισχύος 38 MW στη θέση «Μοιρολοράχες – Προφήτης Ηλίας – Κοµµένη Ράχη - Λούτσι» των ∆ήµων Λοκρών, Λεβαδέων και Αµφίκλειας – Ελάτειας. Με απόφαση του κ. Θάνου Μωραΐτη, υφυπουργού Ανάπτυξης της προηγούμενης "εθνοσωτήριας" Κυβέρνησης, εγκρίθηκε επιχορήγηση, για αυτό το αιολικό πάρκο ύψους 15.250.087,50 € (ποσοστό επιδότησης 29,516 % επί του συνολικού ποσού των 51.667.250 € του αρχικού κόστους της επένδυσης)! Στο ΦΕΚ 2194 της 30ης Σεπτεμβρίου 2011, χαρακτηριστικά αναγράφεται: «Με την επένδυση δεν θα δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης»!
Στο ίδιο ΦΕΚ, πάλι η ίδια εταιρεία, με την υπογραφή του ίδιου υφυπουργού, επιχορηγήθηκε για την δημιουργία άλλου αιολικού πάρκου στην θέση "Πυργάρι-Κάβουρας-Ζαχαρού-Βαριανή-Πάτημα" του Δήμου Βαγιών, με το συνολικό ποσό των 11.435.400 € σε συνολική επένδυση 38.118.000 € (ποσοστό επιχορήγησης 30%). Δώστε σημασία τι γράφει και πάλι το ΦΕΚ: «Με την επένδυση δε θα δημιουργηθεί καμία νέα θέση εργασίας»!!!
Δηλαδή την ίδια ημέρα, κι από τον ίδιο υπουργό, εγκρίθηκαν για την ίδια εταιρεία, επιδοτήσεις συνολικού ύψους πάνω από 26.600.000 ευρώ, χωρίς να προβλέπεται η δημιουργία ούτε μίας θέσεως εργασίας!!! Εμείς αυτό το χαρακτηρίζουμε απλά ως "μαύρη ανάπτυξη και πράσινη απάτη", και πλέον δεν νομίζουμε ότι κανείς μπορεί να μας αμφισβητήσει: Ούτε καν ο ίδιος ο κ. Μωραΐτης που ενέκρινε ως αρμόδιος υφυπουργός αυτές τις επιδοτήσεις και του οποίου η ...συμπάθεια για την "πράσινη ανάπτυξη" μας είναι εδώ και καιρό εμπράκτως γνωστή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: