23/11/12

Τα δάκρυα και οι παραινέσεις του κ. Βρούτση!

«Με τα χρήματα του κατώτατου μισθού πολύ δύσκολα μπορεί κάποιος να ζήσει!», δήλωσε περίλυπος ο υπουργός Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης. Ωστόσο επεσήμανε πως πλέον υπάρχουν άνθρωποι που δεν τα έχουν ούτε αυτά!!!
Ο κ. Βρούτσης υποστήριξε (δημόσια και χωρίς ίχνος αιδούς) ότι «πολύ δύσκολα θα μπορέσει να ζήσει κάποιος με 586 ευρώ. Από την άλλη, μακάρι να είχαν όλοι τα 586 ευρώ!!!». Πρόσθεσε μάλιστα πως ένα 25% του πληθυσμού δεν έχει ούτε καν αυτό το ποσό για να ζήσει. Παράλληλα υποστήριξε σχετικά με τη δύσκολη χρονική συγκυρία που διανύει η χώρα μας λόγω κρίσης, ότι «πληρώνουμε παθογένειες ετών», ενώ αναφερόμενος στα ποσοστά ρεκόρ της ανεργίας, δήλωσε πως ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί είναι με ανταγωνιστικότητα, ανάπτυξη και επενδύσεις. Μόνο που μια είδηση από την άκρως ..."ανταγωνιστική" Βουλγαρία έρχεται να διαψεύσει τον "μύθο περί ανταγωνιστικότητας" που παπαγαλίζει ο κ. Βρούτσης: «Περίπου 40.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη Βουλγαρία- ή άλλως το 10% του συνόλου -θα χρεοκοπήσουν ως τα τέλη του 2012, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Βουλγαρικής Εθνικής Ένωσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (NASMB). Πριν από μερικές ημέρες, το Βουλγαρικό Επιμελητήριο Κατασκευαστών επιβεβαίωσε το κλείσιμο περίπου 27.000 μικρών επιχειρήσεων και την απώλεια 50.000 θέσεων εργασίας μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012.» 
ΥΓ) Αλήθεια κύριε Βρούτση, εσείς ποια εξήγηση δίνετε για το ότι στην Βουλγαρία με τα πολύ χαμηλά μεροκάματα και την πολύ υψηλή ...ανταγωνιστικότητα όχι μόνο δεν υπάρχουν επενδύσεις αλλά αντιθέτως κλείνουν και οι υπάρχουσες επιχειρήσεις και η ανεργία αυξάνει; Δεν αρκεί να ...κλαίτε για τα ποσοστά ανεργίας και για τους μισθούς πείνας στην χώρα μας ξεχνώντας επιδεκτικά πως είστε υπουργός ...Εργασίας! Πρέπει τουλάχιστον να έχετε γνώση και άποψη, καθώς πρόγραμμα είναι σίγουρο πως δεν έχετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: