5/9/12

Χωρίς σχόλια...

Η Ελλάδα επιστρέφει στην εποχή του Εμφυλίου:
 Μισθοί στο 1978, ανεργία στο 1958, πολιτικό σκηνικό στο 1948!
Στην μεταπολεμική Ελλάδα «επιστρέφει» η ανεργία και στην μεταπολίτευση οι μισθοί σύμφωνα με την έκθεση της ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία που θα παρουσιασθεί επίσημα την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη!

Μειωμένο εισόδημα κατά 50% (σε σχέση με το 2008), για μισθωτούς και συνταξιούχους. Επίσημη ανεργία στο 28% και πραγματική στο 34% και αγοραστική δύναμη των κατώτατων μισθών στα επίπεδα του 1978 - 1979. Την εικόνα αυτή εμφανίζει η ελληνική οικονομία τη νέα χρονιά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ετήσιας έκθεσης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, η οποία θα παρουσιαστεί την Πέμπτη στην Θεσσαλονίκη. Ταυτοχρόνως τα συνδικάτα θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα των κινητοποιήσεών τους, ενόψει των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με το περιεχόμενο της έκθεσης του ΙΝΕ η στατιστική ανεργία εντός του 2013 αναμένεται να φτάσει το 28% με 29% (δηλαδή οι άνεργοι θα ξεπεράσουν 1.400.000 άτομα), ενώ η πραγματική ανεργία, θα αγγίξει το 34%.
Κατά το Ινστιτούτο, η ύφεση της οικονομίας θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το 2016, ενώ τα υψηλά ποσοστά ανεργίας θα διατηρηθούν μέχρι το 2020. Στην έκθεση σημειώνονται τα εξης: Η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων που αμείβονται με τον κατώτερο μισθό έχει επιστρέψει στα επίπεδα του 1978. Οι μέσες αποδοχές των ελλήνων εργαζομένων πέρσι ήταν 25.470 ευρώ και αναμένεται και νέα υποχώρηση εντός του το 2013. 
Τα επόμενα χρόνια αναμένεται να υποχωρήσουν στα 15.000 με 17.000 ευρώ, δηλαδή θα φθάσουν στα επίπεδα της Εσθονίας και της Κροατίας. Δραματική είναι η οικονομική κατάσταση και των ασφαλιστικών ταμείων: Η μείωση των μισθών και η αύξηση της ανεργίας έχουν αρνητικές επιπτώσεις στα έσοδα των ταμείων, τα οποία είναι μειωμένα κατά 9,5 δισ. ευρώ ετησίως. Παράλληλα τα ταμεία χάνουν περίπου 8 δισ. ευρώ, εξαιτίας της αύξησης της μαύρης εργασίας και της επέκτασης των "ευέλικτων" μορφών απασχόλησης που επιβάλλει η τρόικα.
Την ίδια ώρα μια νέα δημοσκόπηση που θα δημοσιευτεί αύριο στην εφημερίδα «Ποντίκι» θέλει την δυναμική της "Χρυσής Αυγής" να αυξάνεται κατά πολύ με αποτέλεσμα να καταλαμβάνει την τρίτη θέση στην πρόθεση ψήφου των Ελλήνων ψηφοφόρων, με ποσοστό 10,5%.  Και αυτό λίγες μέρες μόνο μετά από την μαζική συμμετοχή εκατοντάδων χρυσαυγιτών στις αποκαλούμενες "Γιορτές Μίσους" στον Γράμμο και στο Βίτσι, προς τιμήν «της συντριβής του κομμουνιστοσυμμοριτισμού» και της σωτηρίας της Ελλάδος από τον «σλαυοκομμουνισμό», όπου και ...ευλογήθηκαν  από τον μητροπολίτη Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, με την ευχή: «Να μην αργήσει ο καιρός που τις μαύρες μπλούζες που φοράτε τώρα που αγωνίζεστε θα τις αντικαταστήσετε με γαλάζιες και άσπρες μπλούζες. Αυτή είναι η ευχή μου! Ο Γράμμος ζει και μας οδηγεί!». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: