24/8/12

Οι Γερμανοί απαιτούν ...εγγυητική επιστολή!

Bild: "Κύριε Σαμαρά δεσμευτείτε και υπογράψτε εδώ!"

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η δήλωση - προσωπική "υπόσχεση" του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σε ξένα μέσα ενημέρωσης, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η ίδια η γερμανική εφημερίδα Bild, ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει τα δανεικά στη Γερμανία μέχρι και το τελευταίο σεντ. Με αφορμή την δέσμευση αυτή του Έλληνα πρωθυπουργού, αλλά και την πρόσφατη υπογραφή της περιβόητης "Συμφωνίας Συμβιβασμού" του Ελληνικού Δημοσίου με την εταιρεία Siemens, η γερμανική εφημερίδα Bild, σε σημερινό της δημοσίευμα, δημοσιεύει μια ...εγγυητική επιστολή, στην οποία καλεί τον κ.Σαμαρά να βάλει την υπογραφή του. Με αρχαιοελληνικό τρόπο γραφής, η επιστολή έχει μία σειρά όρων τους οποίους καλείται να αποδεχθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Το ακριβές κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
Βερολίνο, 24 Αυγούστου 2012.
Δέσμευση - Βεβαίωση.
Με το παρόν, εγώ ο Αντώνης Σαμαράς, γεννηθείς στις 23 Μαΐου 1951, κάτοικος Αθηνών, εξ΄ονόματος του ελληνικού λαού και ως πρωθυπουργός της Ελλάδας κάνω την παρακάτω υπεύθυνη δήλωση.
Γνωρίζω τις μεγάλες παροχές από τις χώρες - μέλη της ευρωζώνης, το πώς χρησιμοποιήθηκαν οι γερμανοί φορολογούμενοι για την βοήθεια προς την Ελλάδα και την υψηλή ευθύνη, την οποία φέρουν οι Έλληνες πολιτικοί για την μεγάλη κρίση που βρίσκεται η χώρα μου.
Δεσμεύομαι προσωπικά ότι:
1. Από την οικονομική βοήθεια για τη χώρα μου, δεν θα προκληθεί καμία ζημιά στο Γερμανό φορολογούμενο.
3. Η Ελλάδα αναγνωρίζει όλα τα χρέη και στα ορισθέντα χρονικά διαστήματα και με τους ανάλογους τόκους ανατοκισμού θα τα αποπληρώσει πλήρως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: