2/8/12

Όταν οι ανεμογεννήτριες φλέγονται...

Δυστυχώς επειδή κάποιοι ακόμη δεν ...πείθονται για την επικινδυνότητα των αιολικών πάρκων... και επειδή συνεχίζουν να αμφισβητούν όχι μόνο το ότι  οι Ανεμογεννήτριες είναι εν δυνάμει "μπουρλότα" για τον δασικό πλούτο της χώρας μας, αλλά και το ότι είναι απολύτως επικίνδυνες και για την δημόσια υγεία λόγω των τοξικών χημικών τους, τους αφιερώνουμε το παρακάτω ρεπορτάζ από την χθεσινή μεγάλη πυρκαγιά στο Αιολικό Πάρκο Kahuku της Χαβάη, η οποία έγινε πρώτο θέμα στα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων...
Το ενδιαφέρον στο ρεπορτάζ δεν είναι το ότι αποκαλύπτει πως τα αιολικά πάρκα προκαλούν πυρκαγιές- αυτό πλέον είναι κοινός τόπος- αλλά οι καταγγελίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Χαβάης για την επικινδυνότητα των τοξικών χημικών που εμπεριέχονται στις τουρμπίνες και στις μπαταρίες των ανεμογεννητριών. Και μάλιστα η διοίκηση της Πυροσβεστικής τονίζει ότι είναι η δεύτερη μεγάλη πυρκαγιά στο εν λόγω αιολικό πάρκο τα τελευταία δύο χρόνια.

1 σχόλιο:

archaeopteryx είπε...

Μιλούσα με στέλεχος εταιρίας που τις κατασκευάζει. Σαν ο εαυτός μου, όχι σαν ...αρχαιοπτέρυξ. Μιλήσαμε για το ενδεχόμενο τοποθέτησης Α/Γ σε μέρη κοινού ενδιαφέροντος. Μου είπε ότι "είναι τρελό να μπαίνουν σε μέρη με gusts (ριπές ανέμου) γιατί παίρνουν φωτιά". Αυτά.