3/8/12

Χαράτσι υπέρ των Μεγαλοεργολάβων!


Πρόσθετη επιβάρυνση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος από το τέλος υπέρ των ΑΠΕτεώνων!

Πρόσθετη επιβάρυνση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ θα φέρει η αναμενόμενη αύξηση κατά 47% του τέλους ΕΤΜΕΑΡ (πρώην τέλος υπέρ ΑΠΕ) στα 8 ευρώ/Mwh μεσοσταθμικά, από 5,43 ευρώ/Mwh που είναι σήμερα.  Η αύξηση θα έχει αναδρομική ισχύ από 1ης Αυγούστου και η ανακοίνωση των τελικών κυβερνητικών αποφάσεων αναμένεται εντός της επόμενης εβδομάδας. 
Η αύξηση του τέλους ΑΠΕ στην οποία φαίνεται να καταλήγει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας επιβάλλεται στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για να τιθασευτεί το τεράστιο έλλειμμα του Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ), το οποίο διογκώνεται συνεχώς εξαιτίας της αθρόας ένταξης νέων αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων. Ο επιμερισμός του νέου τέλους ανά κατηγορία καταναλωτών δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, καθώς αναμένονται οι πίνακες με το μέσο έσοδο πωλήσεων ανά κατηγορία, βάσει του οποίου θα γίνει ο τελικός καταμερισμός, που αναμένεται να ανακοινωθεί το αργότερο ως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Με την κίνηση της αυτή η κυβέρνηση πέρα από το ότι με καθαρά αισχρό και απροκάλυπτο τρόπο φορτώνει στις πλάτες του Ελληνικού Λαού το έλλειμμα που γεννά η πολιτική της Μαύρης Ανάπτυξης και της Πράσινης Απάτης, βρίσκεται και σε αντιδιαμετρικά αντίθετη πολιτική από αυτή που πλέον ακολουθούν όλες οι χώρες της Ευρώπης- ακόμη και αυτές που  χαρακτηρίζονται ως "δανείστριές μας"- και οι οποίες πλέον όχι μόνο κόβουν τις επιδοτήσεις στις ΑΠΕ- και εδικά στα αιολικά πάρκα- όχι μόνο κόβουν τις εγγυημένες τιμές αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας από τις αυτοαποκαλούμενες ΑΠΕ, αλλά τις αποπέμπουν πλέον ανοιχτά καθώς τις χαρακτηρίζουν ως συνυπεύθυνες για την οικονομική ύφεση που βυθίζει την Ευρώπη στο Χάος! Σε πλήρη αντίθεση η Ελληνική Κυβέρνηση συνεχίζει προκλητικά να επιδοτεί τα Αιολικά Πάρκα, λειτουργώντας κυριολεκτικά ως εντολοδόχος των Μεγαλοεργολάβων
ΥΓ) Προσωπικά αρνούμαστε να πληρώσουμε "χαράτσι" για να επιδοτούνται οι Μεγαλοεργολάβοι και να καταστρέφουν παρθένα βουνά. Αρνούμαστε να μας αντιμετωπίζουν ως κορόιδα οι ΑΠΕτεώνες που λυμαίνονται τις Κρατικές Επιδοτήσεις! Και θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμη διαδικασία σε αυτήν την κατεύθυνση! Όταν όμως το άδικο γίνεται νόμος τότε η εξέγερση γίνεται καθήκον. Αυτό ας το θυμούνται καλά όλοι αυτοί που νομίζουν ότι κυβερνούν "ελέω θεού"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: