13/7/12

Αυτοί δεν είναι απλά νεοφιλελεύθεροι...

... είναι απατεώνες του κοινού ποινικού δικαίου...
Δώστε προσοχή στην μεγάλη απάτη που ετοιμάζει η Κυβέρνηση με τις αποκρατικοποιήσεις...
Με τη θεσμοθέτηση της δυνατότητας να αποδέχεται το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου και ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου ως τίμημα για τις αποκρατικοποιήσεις θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να ...τονώσει το επενδυτικό ενδιαφέρον για την υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων. Αυτό προκύπτει από την ομιλία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης στη Βουλή.  «Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε συγκροτημένες ενέργειες για την προσέλκυση επενδυτών»,  δήλωσε ο κ. Στουρνάρας και τόνισε ότι «στην κατεύθυνση αυτή θα υπάρξουν άμεσα μέτρα αποκατάστασης της εμπιστοσύνης και τόνωσης του επενδυτικού ενδιαφέροντος, όπως για παράδειγμα η θεσμοθέτηση της δυνατότητας του ΤΑΙΠΕΔ να δέχεται ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου ως τίμημα για τις αποκρατικοποιήσεις».
Δηλαδή, εάν κατανοήσαμε σωστά το καταπληκτικό αυτό σχέδιο της Κυβέρνησης, οι ..."επενδυτές" θα μπορούν να αγοράζουν ομόλογα του δημοσίου στη δευτερογενή αγορά, σε εξευτελιστικές τιμές και να τα χρησιμοποιούν στη συνέχεια, στο 100% της αξίας τους, για την εξαγορά (ιδιωτικοποίηση) των επιχειρήσεων του δημοσίου (!!!)  
Να αποδεχτούμε ότι κάποιοι είναι οπαδοί του Νεοφιλελευθερισμού και γι' αυτό υποστηρίζουν τις αποκρατικοποιήσεις! Να δεχτούμε ότι οι κ.κ.Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης έχουν τέτοια κοσμοθεωρία που δεν μπορούν να αποδεχτούν πως τουλάχιστον το νερό, η ενέργεια, η υγεία και η παιδεία είναι κοινωνικά αγαθά και όχι εμπορεύματα! Αν όμως ισχύσει αυτό που υποστηρίζει ο κ.Στουρνάρας τότε δεν μιλάμε απλά για νεοφιλελεύθερη πολιτική, ούτε για απλό ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου,  αλλά για καθαρή απατεωνιά!  Αλλά μήπως τελικά πρόκειται για τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος; Μήπως ο Νεοφιλελευθερισμός δεν είναι παρά η άλλη όψη της απάτης που θέλει τα οικονομικά κέρδη να ιδιωτικοποιούνται και τα οικονομικά βάρη να κοινωνικοποιούνται; Και μήπως τελικά το νόμισμα με τις δύο αυτές όψεις δεν είναι παρά το ίδιο το ευρώ; 
Σε απλά Ελληνικά για όσους δεν ξέρουν Γερμανικά: 
"Τα κέρδη για τους λίγους  - κι ο λογαριασμός στους πολλούς!"

2 σχόλια:

nikos είπε...

το φαγοπότι έτυμο πάντως

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_12/07/2012_451866

nikos είπε...

αλλιώς τα κερδι στους . ιδιώτες
η ζημιά στην κοινωνία