3/7/12

Χαζο.."χαρούμενοι" και υστερικοί πολιτικοί, αλλά επικίνδυνοι για την Άγρια Ζωή...

Δύο φορές διέσχισε κολυμπώντας την λίμνη Καστοριάς μια θηλυκή αρκούδα προκειμένου να βρει τροφή στις παρυφές της πόλης και σε γειτονικά χωριά, προξενώντας ζημιές στη ζωική παραγωγή. Το γεγονός αυτό ... ώθησε στα άκρα κτηνοτρόφο ο οποίος απειλούσε να αυτοκτονήσει από το κτίριο της περιφερειακής ενότητας Καστοριάς, αν δεν ληφθούν μέτρα και αν δεν αποζημιωθεί για τις ζημιές που υπέστει! Να σημειώσουμε  πως η αρκούδα φέρει ραδιοκολάρο και παρακολουθείται από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις "Αρκτούρος" και "Καλλιστώ".
Σε σύσκεψη που έγινε στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς μετά την κίνηση...
"απελπισίας" του κτηνοτρόφου ο οποίος βρήκε μισοφαγωμένες 15 γαλοπούλες και ένα πρόβατο, αποφασίστηκε η νάρκωση της αρκούδας και η απομάκρυνσή της από την περιοχή.
Στα όρια της υστερίας όμως ήταν το ...ξέσπασμα της υποψηφίας βουλευτού με το ΠΑΣΟΚ, Ελένης Γεωργίου, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στα γραφεία του Αντιπεριφερείαρχη Καστοριάς!
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της περιβαλλοντικής οργάνωσης "Καλλιστώ" οι οποίοι ήρθαν εσπευσμένα για να υπερασπισθούν το πρόγραμμα «LIFE».
Η κυρία Γεωργίου μένει πολλά χρόνια στην συγκεκριμένη περιοχή και δηλώνει πως ξαφνικά οι αρκούδες εμφανίστηκαν εδώ και ένα χρόνο, δημιουργώντας στους κατοίκους διάφορα προβλήματα. Η ίδια φέρεται να φώναξε: «Σκοτώστε το ζώο, τώρα κινδυνεύουν τα εγγόνια μου αλλά και εγώ η ίδια».
Στην ίδια σύσκεψη ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Φυσικού Περιβάλλοντος (!) Καστοριάς  κ. Χαρούμενος, φέρεται να ζήτησε  άμεσα την θανάτωση της αρκούδας που έχει σκορπίσει 3 μέρες τώρα τον ...πανικό και τον φόβο στους πολίτες στην περιοχή του Δήμου Καστοριάς.
Μιλώντας μάλιστα σε ραδιαφωνικό σταθμό ο κ. Χαρούμενος τόνισε πως αν θέλουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις αλλά και το κράτος την θανάτωση μπορεί να την κάνει ο ίδιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: