19/6/12

Ρατσιστική βία σε έξαρση...

Συνεχίζουν καθημερινά να σκορπούν ανενόχλητοι τον ρατσιστικό τρόμο ομάδες νεοναζιστών, φασιστοειδών και χρυσαυγιτών, δέρνοντας και μαχαιρώνοντας όποιον μετανάστη μπορούν. 
Λίγες ημέρες μετά την είδηση του άγριου ξυλοδαρμού μετανάστη σε αποβάθρα του Μετρό, από ομάδα νεαρών "αγνώστων", ένα ερασιτεχνικό βίντεο, έρχεται στο φως της δημοσιότητας για να αποκαλύψει τη στυγερή βαρβαρότητα, την μισαλλοδοξία και τη απροκάλυπτη χρήση βίας, ακόμα και μπροστά στα μάτια απλών πολιτών. Στο εν λόγω βίντεο άγνωστοι φαίνεται να κυνηγούν, να ξυλοκοπούν  και να μαχαιρώνουν το θύμα τους στα σκαλιά δίπλα στις αποβάθρες του ΗΣΑΠ. Οι σκηνές βίας προκαλούν σοκ. 


Το συγκεκριμένο βίντεο πιθανότατα τραβήχτηκε από επιβάτη που περίμενε στις γραμμές του ΗΣΑΠ, ο οποίος προφασίζεται ότι μιλάει στο τηλέφωνο για να μπορέσει να πλησιάσει. Κανένας, μα κανένας δεν επενέβη στο μαχαίρωμα!!! Το βίντεο έχει ημερομηνία της Κυριακής των εκλογών και -σύμφωνα με την καταγραφή στο youtube- έχει αναρτηθεί τις βραδινές ώρες της 17ης Ιουνίου. Αναλυτικότερα, το βίντεο ξεκινά από την αποβάθρα του ΗΣΑΠ στην Αττική, στην οποία διακρίνεται ο σεκιουριτάς να μιλά με ένα νεαρό άνδρα μαυροντυμένο με μαύρο καπελάκι τζόκεϊ και ελάχιστους επιβάτες στην αποβάθρα. Ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά ακούγονται κραυγές από τις σκάλες που οδηγούν στο Μετρό και ο ερασιτέχνης καμεραμάν πηγαίνει προς τα εκεί. Περνώντας δίπλα από τον σεκιουριτά ακούγεται μια αντρική φωνή, προφανώς απευθυνόμενη προς τον σεκιουριτά, "Πάρε κάνα μπάτσο να έρθει!", "Ναι, ναι, κάνε κάτι..." ακούγεται και η φωνή, μάλλον αυτού που τραβά το βίντεο. Κατεβαίνοντας τα σκαλιά βλέπουμε ξανά τον σεκιουριτά να παρατηρεί τι συμβαίνει και κάποιους επίσης μαυροφορεμένους νέους να τρέχουν προς τις σκάλες που οδηγούν στο μετρό, οι τελευταίοι δύο μάλιστα φαίνονται έφηβοι.
Διακρίνονται περίπου 8 άτομα και ο ξυλοδαρμός γίνεται στη βάση της σκάλας. Οι τελευταίοι νεαροί που έφτασαν τρέχοντας φωνάζουν στους υπόλοιπους "Ανεβάστε τον πάνω ρε!" και κάποιος ακούγεται να απαντά "Θα μας πάρει η κάμερα ρε!"
Ακούγονται οι σπαρακτικές πραγματικά φωνές του θύματος να καλεί σε βοήθεια και οι νεαροί να απαντούν: "Σκάσε ρε! Εδώ είναι Ελλάδα"(!!!)
Οι νεαροί αποχωρούν ακούγοντας κάποιες σειρήνες στο βάθος και όπως ανεβαίνουν τα σκαλιά ακούγεται η συγκλονιστική συνομιλία δύο εξ αυτών: "Του έμπηξες το μαχαίρι; - Μπήκε μέσα όλο, ρε φίλε!" (!!!)
Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για "Τάγμα Χρυσαυγιτών", ενώ ο μαχαιρωμένος μετανάστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν μετανάστη από το Πακιστάν ο οποίος βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο και κινδυνεύει η ζωή του. Την έρευνα έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αθηνών. Λίγο μετά το περιστατικό έγιναν 5-6 προσαγωγές, που όμως κατά την αστυνομία δεν είχαν όμως καμία σχέση με το περιστατικό  και τελικά οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι. Η Αστυνομία προς το παρόν εξετάζει το βίντεο προκειμένου να διαπιστώσει την ταυτότητα των δραστών, ενώ παράλληλα διενεργείται έρευνα και από τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος του σταθμού για να βρεθούν αυτόπτες μάρτυρες.
Τον τελευταίο καιρό, συχνά είναι τα κρούσματα επιθέσεων σε βάρος μεταναστών, σε ολόκληρη την χώρα.
Οπως κατήγγειλαν  εκπρόσωποι μεταναστευτικών οργανώσεων, άτομα που εμφανίζονται ως μέλη ακροδεξιών οργανώσεων στήνουν «καρτέρι» σταματώντας διερχόμενους αλλοδαπούς που πηγαίνουν στη δουλειά τους, τους κλέβουν ό,τι χρήματα έχουν πάνω τους, τους σκίζουν τα χαρτιά τους και ενίοτε τους χτυπούν κιόλας...
Χθες στα Χανιά, τις πρώτες πρωινές ώρες, "άγνωστοι" επιτέθηκαν σε 25χρονο άστεγο, Αιγυπτιακής καταγωγής, με σιδηρολοστούς, προκαλώντας του σοβαρά τραύματα με αποτέλεσμα να υποστεί ρήξη νεφρού και να κινδυνεύσει η ζωή του! Οι γιατροί στο Νοσοκομείο Χανίων όπου οδηγήθηκε το θύμα αναγκάστηκαν για να σώσουν την ζωή του να του αφαιρέσουν τον διαλυμένο του νεφρό! Είναι το δεύτερο περιστατικό μέσα ένα 24ωρο στα Χανιά καθώς τα ξημερώματα της Κυριακής δύο μετανάστες, που είχαν βρει προσωρινό καταφύγιο στην παραλία της Νέας Χώρας, δέχτηκαν επίθεση με σιδηρολοστούς και μαχαίρια από 4 άτομα. Αφού τους χτύπησαν, τους πήραν ρούχα, κινητά, χρήματα. Και οι δύο νοσηλεύονται με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τραύματα από μαχαιριές στο Νοσοκομείο Χανίων. 
Και αυτά είναι από τα λίγα περιστατικά που φθάνουν στην δημοσιότητα! Και από τα ελάχιστα που τίθενται σε γνώση της Αστυνομίας... Εξάλλου τι μπορεί να πράξει η Αστυνομία όταν δημοσιεύματα θέλουν έναν στους δύο αστυνομικούς να ψήφισε "Χρυσή Αυγή", σύμφωνα με τα αποτελέσματα από τα εκλογικά τμήματα που ψήφισαν οι αστυνομικοί.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά, η ανάλυση των ψήφων σε 11 εκλογικά τμήματα της Αθήνας, στα οποία ψήφισαν με βάση ειδικούς εκλογικούς καταλόγους χιλιάδες αστυνομικοί που υπηρετούν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και σε υπηρεσίες όπως η Άμεση Δράση, η ΔΙΑΣ και η Ασφάλεια Αττικής, θέλει την "Χρυσή Αυγή" να αναδεικνύεται δεύτερο κόμμα μετά την Νέα Δημοκρατία. Σε αυτά τα εκλογικά τμήματα σημειώθηκαν ποσοστά ρεκόρ της "Χρυσής Αυγής" για σχεδόν ολόκληρη την Ελλάδα δηλαδή από 17,2% έως 23,04%! Σε γειτονικά εκλογικά τμήματα που δεν ψήφιζαν αστυνομικοί το ποσοστό κινούταν κοντά στο 5%.
Το νέο αυτό αποτέλεσμα δημιουργεί προβληματισμό (;) στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ αφού όπως χαρακτηριστικά λένε ανώτεροι αξιωματικοί "φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό των αστυνομικών που αντιμετωπίζει το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, των λαϊκών κινητοποιήσεων και άλλα κρίσιμα θέματα για την κοινωνική γαλήνη, με την ματιά της «Χρυσής Αυγής». Σχεδόν η μισή ΕΛ.ΑΣ φαίνεται ακόμη να έχει την ίδια αφοριστική αντίληψη για το πολιτικό σύστημα, με την «Χρυσή Αυγή». Κι αυτό είναι ένα κρίσιμο πρόβλημα...".




Δεν υπάρχουν σχόλια: