18/6/12

Αναπόφευκτη η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ!

Why "Grexit" is inevitable!
Η εκλογική νίκη των Μνημονιακών δυνάμεων οδηγεί αναπόφευκτα στην έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη!

Αναπόφευκτη χαρακτηρίζει την έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, ο Abid Ali οικονομικός αναλυτής στο διεθνές δίκτυο Aljazeera. Σε σημερινό άρθρο του-ανάλυση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του δικτύου, επισημαίνεται ότι «παρά το γεγονός ότι οι Έλληνες υπερψήφισαν τα κόμματα που είναι υπέρ των οικονομικών μέτρων σταθερότητας, η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη εξακολουθεί να φαντάζει και να είναι αναπόφευκτη, καθώς τα μέτρα λιτότητας που έχει επιβάλλει η Τρόικα στη Ελλάδα "παραλύουν" ότι έχει απομείνει στην ελληνική οικονομία».
Σύμφωνα με τον οικονομικό αναλυτή του Aljazeera,  αρκετοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι στοιχίζει λιγότερο η παραμονή της Ελλάδας στο Ευρώ από ότι η αποκαλούμενη "Grexit" και ότι αξίζει το κόστος να πληρώνουν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι την διάσωση της Ελλάδας προκειμένου να αποφευχθούν οι απρόβλεπτες συνέπειες μιας Ελληνικής Εξόδου! Πολλοί παρομοιάζουν όλα όσα διαδραματίζονται στην Ελλάδα με την κατάρρευση της επενδυτικής εταιρίας «Lehmans Brothers» των ΗΠΑ, κατάρρευση η οποία και πυροδότησε την οικονομική κρίση στο Βόρειο Ατλαντικό και πάγωσε την ικανότητα των τραπεζών να συγκεντρώσουν χρήματα,  με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα ντόμινο οικονομικών προβλημάτων.  
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Abid Ali «το σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να πληρώσει τους λογαριασμούς της μέχρι τα μέσα Ιουλίου, και τότε εκείνοι που θα ζημιωθούν θα είναι οι έλληνες συνταξιούχοι, οι δημόσιοι υπάλληλοι εκείνοι που ζουν με επιδόματα, αλλά και όλοι οι έλληνες φορολογούμενοι που θα δουν την φορολογία να ανεβαίνει σε μοναδικά για την ιστορία ποσοστά». 
Η Royal Bank of Scotland θεωρεί –σε ποσοστό 90%- σίγουρη την έξοδο της Ελλάδα από το ευρώ μέσα στους επόμενους 12 με 18 μήνες, ενώ η Citigroup δίνει 50% με 75% πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο. Ωστόσο σύμφωνα με το οικονομικό αναλυτή του Aljazeera «κανείς δεν μπορεί να αναγκάσει την Ελλάδα να βγει από το ευρώ. Δεν μπορείς να σταματήσεις ένα έθνος από τα χρησιμοποιεί όποιο νόμισμα θέλει, όπως για παράδειγμα το Μαυροβούνιο που χρησιμοποιεί ευρώ ενώ δεν είναι στην ΕΕ ούτε στην ευρωζώνη. Η Ελλάδα είναι απλά ο παλιάτσος στο τσίρκο που παρακολουθούμε καθώς τη μοίρα της ευρωζώνης θα την αποφασίσουν οι οικονομικές εξελίξεις στην Ισπανία και την  Ιταλία!» 
Και ο Abid Ali κλείνει την ανάλυσή του με την διαπίστωση του διάσημου οικονομολόγου 
Nouriel Roubini«Η Ιταλία και η Ισπανία αναμένεται να χάσουν την πρόσβασή τους στις αγορές πολύ πιο γρήγορα από ότι αναμενόταν και θα αναγκαστούν να προσφύγουν και αυτές στην  τρόικα, ανεξάρτητα από τις ελληνικές εκλογές, και ανεξάρτητα από το κακοσχεδιασμένο πρόγραμμα διάσωσης των Ισπανικών Τραπεζών!» Ο Roubini για μια ακόμη φορά εκτίμησε ότι οι οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη και η πολιτική του Μνημονίου οδηγούν αναπόφευκτα την Ελλάδα στην πλήρη Χρεοκοπία, με αποτέλεσμα τους επόμενους 6-12 μήνες η νέα κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας- ΠΑΣΟΚ να αποτύχει οικτρά καθώς η οικονομία θα βυθιστεί βαθύτερα στην ύφεση. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την πτώση και της νέας Κυβέρνησης, πράγμα που θα οδηγήσει σε νέες εκλογές όπου και τελικά η έξοδος από το Ευρώ θα φαντάζει πλέον για τους Έλληνες ψηφοφόρους ως η καλύτερη ή και η μόνη λύση! 


Δεν υπάρχουν σχόλια: