26/6/12

Γνήσιος "Σημιτάνθρωπος"...

Ο υποψήφιος εθνοσωτήρας μας και νέος υπουργός Οικονομικών έχει συστήσει "Μη Κυβερνητική Οργάνωση" μαζί με με τον Στέφανο Μάνο για το ξεπούλημα του Δημόσιου Πλούτου της Χώρας μας!
Υπάρχουν αρκετά δημοσιεύματα που δίνουν κάποια πολύ ενδιαφέροντα  και αποκαλυπτικά στοιχεία για την "σύμπραξη" του Στ.Μάνου (γνωστου νέου και άφθαρτου πολιτικού που στις προηγούμενες εκλογές συνέπραξε με τον Θάνο Τζήμερο για να μας σώσει!!!) και του Γ.Στουρνάρα (νυν υπουργού Οικονομικών και τέως διευθυντή του ΙΟΒΕ- του μελετητικού κέντρου του ΣΕΒ) για την σύσταση μιας ΜΚΟ από τους δυο τους, με σκοπό το ξεπούλημα της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου! Και τα δημοσιεύματα αυτά δεν αφήνουν και πολλά ερωτηματικά σχετικά με το που μας οδηγεί η υπουργοποίηση του κ. Στουρνάρα.
Οι εν λόγω κύριοι – με μακρά διαδρομή σε πολιτικές και διοικητικές θέσεις στο ελληνικό κράτος – έχουν συστήσει – μαζί με άλλους φερέλπιδες εθνοσωτήρες – μία ΜΚΟ για την “προστασία και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας”. Η ΜΚΟ «Πρωτοβουλία ΚΑΠΠΑ-Κρατική Ακίνητη Περιουσία και Αξιοποίηση» συνεστήθη τον Νοέμβριο του 2011. Αυτή η ΜΚΟ έχει εκπονήσει επιχειρηματικό σχέδιο («Σχέδιο Αρχιμήδης») το οποίο και έχει ήδη υποβάλει όχι μόνο σε κρατικά όργανα αλλά ακόμη και σε διεθνή δικηγορικά γραφεία συμβούλων επιχειρήσεων ανάμεσα στα οποία είναι και η Roland Berger, που συνέταξε το περιβόητο σχέδιο «Εύρηκα» για την πώληση της Ελληνικής Περιουσίας, προκειμένου να βρεθούν κοινά στοιχεία στις δύο πρωτοβουλίες.
Η Roland Berger δεν είναι κοινωφελής οργανισμός αλλά επιχείρηση αποσκοπούσα στην δική της κερδοφορία μέσω παροχής συμβουλών επ’ αμοιβή. Οι κακές γλώσσες λένε ότι τέτοιες επιχειρήσεις, εκμεταλλευόμενες τον ρόλο του συμβούλου, ουσιαστικά διαμεσολαβούν και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που αναλαμβάνουν τα έργα για τα οποία έχουν συμβουλεύσει οι πρώτες (φυσικά με το αζημίωτο γι’ αυτές). Όμως εμείς δεν θα πιστέψουμε τις κακιές γλώσσες. Όχι δεν γίνονται τέτοια πράγματα στον αγγελικό κόσμο στον οποίο ζούμε …
Οι ΜΚΟ τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς έχουν αποδειχθεί απίθανα διαφθορεία και κυριολεκτικά παρακρατικές οργανώσεις. Παρακρατικές γιατί συνδέονται στενά με το κράτος και κάθε άλλο παρά ανεξάρτητες είναι. Διαφθορεία γιατί πίσω από τον υποτιθέμενα ανιδιοτελή χαρακτήρα τους κρύβονται επιχειρηματικές δραστηριότητες μάλιστα από αυτές που “αποκομίζονται ιδιωτικά ωφέλη με δημόσια χρήματα”.
Τι δουλειά έχουν πολιτικά πρόσωπα σε αυτό το βρώμικο καζάνι; Το ίδιο το “Σχέδιο Αρχιμήδης” δίνει ευκόλως διακρινόμενες επιχειρηματικές ευκαιρίες και ανοίγει τεράστιες δυνατότητες διαπλοκής. Το παιχνίδι του “κάνουμε ιδιωτικές μπίζνες με δημόσια λεφτά” είναι ιδιαίτερα γνωστό στη χώρα μας αλλά και διεθνώς. 
Μήπως αλήθεια  τόσο ο ευρηματικότατος κ. Στ.Μάνος όσο και πολύ περισσότερο ο νέος υπουργός Οικονομικών μπορούν να απαντήσουν τι την ήθελαν την Μη Κυβερνητική Οργάνωση και μάλιστα με τέτοιο σκοπό όπως αυτός που περιγράφεται στο Καταστατικό της; 
Και αν βέβαια ο κύριος Βερνίκος οδηγήθηκε σε παραίτηση από την θέση του υφυπουργού Ναυτιλίας επειδή ήταν κάτοχος "offshore" εταιρίας, τότε πως νομιμοποιείται ηθικά και πολιτικά ο υπουργός Οικονομικών να έχει συστήσει ΜΚΟ  με σκοπό την πώληση της περιουσίας του Ελληνικού Κράτους; 
Σε αυτό οφείλουν να απαντήσουν αυτοί που επέλεξαν τον κύριο  Γιάννη Στουρνάρα για υπουργό Οικονομικών!
Έτσι για να μην θεωρούν κάποιοι ότι σε αυτήν την χώρα έχουμε όλοι μνήμη χρυσόψαρου και λογική λούτσου…

Δεν υπάρχουν σχόλια: