21/6/12

Και εμείς νομίζαμε πως δεν γίνεται να δούμε τα χειρότερα...

Δεν αναλαμβάνει τελικά το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ο Κυριάκος Μητσοτάκης!  Αυτό το κρατάει το ΠΑΣΟΚ, ώστε να εξασφαλίσει ότι θα παραμείνει σταθερά προσανατολισμένο στην πολιτική της "Πράσινης Ανάπτυξης". Μετά από έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, στο Υπουργείο τελικά τοποθετήθηκε ο Ευάγγελος Λιβιεράτος, ο οποίος θεωρείται αυστηρά προσωπική επιλογή του κ. Βενιζέλου! 
Σύμφωνα με πληροφορίες o κ. Μητσοτάκης είχε ...βολιδοσκοπηθεί το προηγούμενο διάστημα για τη θέση του υπουργού στο Περιβάλλοντος και είχε ανταποκριθεί θετικά! Ο ίδιος και η ...οικογένειά του το θεωρούσαν σίγουρο! Μάλιστα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τον παρουσίαζαν ως το ένα από τα δύο ακλόνητα φαβορί για σημαντικά υπουργεία στην κυβέρνηση Σαμαρά, μαζί με τον Κωστή Χατζηδάκη (ο οποίος και τελικά αναλαμβάνει το άλλο κρίσιμο για την "Πράσινη Ανάπτυξη" υπουργείο, αυτό της  Ανάπτυξης, Ανταγωνισμού και Υποδομών με αναπληρωτή τον κ. Νότη Μηταράκη και υφυπουργούς τους κκ Θ. Σκορδά και Στ. Καλογιάννη.) Το τηλεφώνημα όμως που δέχθηκε σήμερα το πρωί από τον κ.Σαμαρά, για να αναλάβει τελικά την θέση του αναπληρωτή υπουργού στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ήταν για τον κ. Μητσοτάκη "δυσάρεστη έκπληξη" καθώς ανέτρεψε τα δεδομένα που ...γνώριζε. Ωστόσο, ενδεχομένως να αποδεχόταν τη θέση αν δεν είχε και σοβαρή διαφωνία με το πρόσωπο του υπουργού που θα ήταν προϊστάμενος του και τον οποίο ακόμη και ο ίδιος θεωρεί "άνθρωπο του κ. Βενιζέλου". Άγνωστο παραμένει ως τώρα αν ο κ. Μητσοτάκης θα δημοσιοποιήσει την ...ενόχλησή του αυτή ή θα προτιμήσει να παραμείνει σιωπηλός για να μην δημιουργήσει προβλήματα στην νέα κυβέρνηση πριν ακόμη αυτή ορκιστεί.
Ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ.Ευάγγελος Λιβιεράτος είναι καθηγητής της ανωτέρας Γεωδαισίας και Χαρτογραφίας (!) στην πολυτεχνική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και θεωρείται πρόσωπο "κοντινό" στον κ.Βενιζέλο! Αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος αναλαμβάνει ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ κ.Σταύρος Καλαφάτης, και Υφυπουργός ο κ.Ασημάκης Παπαγεωργίουπρώην πρόεδρος του Δ.Σ. και διευθύνοντας σύμβουλος της -καταχρεωμένης-  ΔΕΠΑ! Με αυτά τα πρόσωπα στο Υπουργείο δυστυχώς επιβεβαιώνεται και η λαϊκή θυμοσοφία που υποστηρίζει πως: "Μη φοβάστε τα άσχημα αφού μπορεί και να σας βρουν τα χειρότερα!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: