20/4/12

Πίνουν νερό με κόπρανα σε δεκάδες χωριά του Ξηρομέρου!


Έχουμε Κοινό Νόμισμα με τους Ευρωπαίους μεν, αλλά το Βιοτικό μας επίπεδο έχει γίνει ίδιο και χειρότερο με Χώρας της Υποσαχάριας  Αφρικής!
Με την ένδειξη «Επείγον» έφτασε πριν από μια εβδομάδα στο Δήμο Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας η έκθεση της Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, Δυτικής Αττικής, η οποία έκρινε εξαιρετικά επικίνδυνο για την δημόσια υγεία χιλιάδων κατοίκων το πόσιμο νερό της περιοχής καθώς ύστερα από δειγματοληπτικό έλεγχο διαπιστώθηκε  σημαντική μικροβιακή επιβάρυνση από κόπρανα.
Όπως αναγράφεται στο υπ. αριθμόν πρωτ. 86475/2409 , 86489/ 2411, 9-4-2012 έγγραφο το οποίο κοινοποίησε η υγειονομική υπηρεσία στην Δημοτική Αρχή, σε δεκατέσσερα χωριά της περιοχής, όπως ο Αστακός, ο Καραισκάκης, η Μπαμπίνη, ο Μαχαιράς, η Σκουρτού, ο Προδρόμος, ο Αγράμπελος, ο Μύτικας, η Κανδήλα, η Παναγούλα, το Αρχοντοχώρι, το Ρίβιο, ο Αγίος Στέφανος και οι Φυτείες, το πόσιμο νερό κρίνεται ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση. 
Με ..."αφοπλιστική" ειλικρίνεια παραδέχεται στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", ο αντιδήμαρχος Ξηρόμερου Αιτολοακαρνανίας, Φώτης Λιβάνης, ότι η τωρινή δημοτική Αρχή όπως και οι προηγούμενες φέρουν βαρύτατες ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στο υδρευτικό σύστημα της περιοχής καθιστώντας το πόσιμο νερό εξαιρετικά επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία των κατοίκων. Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, στην δεξαμενή της Κανδήλας η λάσπη έφθανε το 1,5 μέτρο καθώς εργασίες συντήρησης και εκκαθάρισης είχαν να γίνουν από το 2006!!! Παράλληλα, επισημαίνει ότι ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι των σωληνώσεων του δικτύου ύδρευσης είναι κατασκευασμένο από αμίαντο (!!!) και πρέπει άμεσα να αντικατασταθεί καθώς με βάση την Κοινοτική Οδηγία είναι λίαν επικίνδυνο για την δημόσια υγεία. 
« Το πρόβλημα της ύδρευσης δεν είναι τωρινό, υπάρχει εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια» λέει ο Φ. Λιβάνης συμπληρώνοντας ότι «όσον αφορά την αντικατάσταση των σωλήνων ύδρευσης από αμίαντο έχουμε ήδη υποβάλλει στην Περιφέρεια το αίτημα μας ώστε να εγκρίνει το απαιτούμενο κονδύλι αλλά πολύ φοβάμαι ότι τελικά η χρηματοδότηση δεν θα πραγματοποιηθεί». Βαρύτατες ευθύνες στην δημοτική αρχή Ξηρομέρου, επιρρίπτει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιάννης Λύτρας, καθώς η έκθεση είχε κοινοποιηθεί στο δήμο Ξηρομέρου από τις 12 Απριλίου και παρόλα αυτά ο δήμος δεν ενημέρωσε ούτε τους πολίτες (!!!), ούτε και τις παρατάξεις για την επικινδυνότητα της κατάστασης. 
ΥΓ) αλήθεια ο συμπατριώτης επίδοξος εθνοσωτήρας μας, νυν υφυπουργός ΕΣΠΑ και πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος, έχει πιει καθόλου νερό στο Ξηρόμερο ή κουβαλάει πάντα μαζί του μόνο ...Perrier

Δεν υπάρχουν σχόλια: