1/3/12

Ομηρία με τραυματισμούς σε εργοστάσιο στην Κομοτηνή!

Απολυμένος οδηγός εργοστασίου στην Κομοτηνή, πατέρας δυο παιδιών, πυροβόλησε τον ιδιοκτήτη της εταιρείας που τον απόλυσε, ταμπουρώθηκε στα γραφεία της εταιρείας και κρατάει ομήρους, διαμαρτυρόμενος για την παράνομη απόλυσή του! 
Ο 52χρονος δράστης εισέβαλε οπλισμένος στην εταιρεία κατασκευής κάδων απορριμμάτων Helesi Plc στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, λίγο μετά τη μία το μεσημέρι. Ο  δράστης  τραυμάτισε τρία άτομα με το κυνηγετικό όπλο του, εκ των οποίων ο ένας είναι ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου, ο άλλος νεαρός υπάλληλος της εταιρείας, υπήκοος Βουλγαρίας και ο τρίτος τραυματίας είναι αστυνομικός που έσπευσε στο περιστατικό. Κατόπιν ο δράστης μπήκε στα γραφεία της εταιρείας όπου κράτησε ομήρους τρεις παλιούς του συναδέλφους. Ύστερα από λίγη ώρα, άφησε ελεύθερο τον ένα, ενώ συνεχίζει να κρατά ομήρους τους άλλους δύο. Στο σημείο βρίσκονται ειδικοί διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι προσπαθούν να τον πείσουν να τους αφήσει ελεύθερους. Ο 52χρονος παραμένει ανένδοτος, διαμαρτυρόμενος όπως λέει ο ίδιος για την παράνομη απόλυσή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία είχε προχωρήσει  πρόσφατα σε απολύσεις. Ανάμεσα στους απολυμένους ήταν και ο δράστης, ο οποίος έμεινε άνεργος έπειτα από πολλά χρόνια «θητείας» στο εργοστάσιο. Ο ένοπλος που είναι πατέρας δύο παιδιών, δεν κατάφερε να βρει δουλειά μετά την απολυσή του, δηλαδή περίπου επί ένα χρόνο. Για τον λόγο αυτό και έχοντας φτάσει σε δραματικό και πιθανά και ψυχολογικό αδιέξοδο, φέρεται να είχε προβεί σε απεργία πείνας τις τελευταίες ημέρες και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η εργοδοσία είχε δεσμευτεί να τον επαναπροσλάβει- πράγμα που βέβαια δεν έγινε και ποτέ!

Αυτή την στιγμή ο δράστης βρίσκεται ταμπουρωμένος μέσα στο εργοστάσιο, όπου υπό την απειλή κυνηγετικού όπλου κρατά δύο τουλάχιστον ομήρους, από τους οποίους ο ένας είναι ο συνιδιοκτήτης της εταιρείας, και απαιτεί να επιστρέψει στη δουλειά του και να πληρωθεί τα δεδουλευμένα κάποιων μηνών ύψους περίπου 31.000 ευρώ, που η εταιρεία του χρωστάει. Ταυτόχρονα ζητά από τις αστυνομικές αρχές που έχουν περικυκλώσει το εργοστάσιο να του φέρουν… και τον προσωπάρχη που τον απέλυσε! Φέρεται μάλιστα να τηλεφώνησε στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" για να γνωστοποιήσει τα αιτήματά του. "Ο ιδιοκτήτης δεν μου έχει δώσει την αποζημιώση μου εδώ και εννέα μήνες..." είναι η κραυγή αγωνίας του! "Δεν ξέρω πόσο θα αντέξω",  λέει και προειδοποιεί: "Θα υπάρξουν άλλα δύο πτώματα και μετά θα βγω έξω με την καραμπίνα κι όποιον πάρει ο χάρος...""Περιμένω απαντήσεις, εννιά μήνες περιμένω""Η εταιρεία με πέταξε στο δρόμο, θέλω να με ξανακάνουν άνθρωπο!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: