17/3/12

"Το έλλειμμα του 2009 σκοπίμως διογκώθηκε!"


Αποκάλυψη από τα Wikileaks: "Το έλλειμμα του 2009 σκοπίμως διογκώθηκε", φέρεται να είπε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Stratfor, την επονομαζόμενη και "σκιώδη" CIA!
Σύμφωνα με ηλεκτρονικό μήνυμα "Έλληνα πληροφοριοδότη" της αμερικάνικης ιδιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών Stratfor που "αποκτήθηκε" από τα Wikileaks και αποκαλύπτει η εφημερίδα  "Τα Νέα", το έλλειμμα διογκώθηκε σκόπιμα από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η συγκεκριμένη πηγή ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να ξεκαθαρίζεται αν έθεσε υποψηφιότητα στις τελευταίες εκλογές ή παλαιότερα.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Έλληνας πληροφοριοδότης, με κωδικό GR10, «η ελληνική κυβέρνηση σκόπιμα επιδείνωσε το πρόβλημα του ελλείμματος το 2009 (με στόχο να επιρρίψει όλα τα οικονομικά προβλήματα στην προηγούμενη κυβέρνηση και πιθανότατα για να λάβει μεγαλύτερη βοήθεια από διεθνείς οργανισμούς) πληρώνοντας κάποιους λογαριασμούς νωρίτερα. Για παράδειγμα, πληρωμές που θα μπορούσαν να γίνουν τον Ιανουάριο του 2010, καταβλήθηκαν νωρίς τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο του 2009 ώστε σκόπιμα να αυξήσουν τις δαπάνες της κυβέρνησης».
Ο υπάλληλος της Straftor που συνδεόταν με την συγκεκριμένη πηγή επισημαίνει ότι ο πληροφοριοδότης-GR101 είναι δικηγόρος στις Βρυξέλλες. Τον παρουσιάζει ως πολύ αξιόπιστο και με πολύ καλές επαφές στην ελληνική κυβέρνηση. Ωστόσο, οι πληροφορίες αυτές που έδωσε χαρακτηρίστηκαν από τον χειριστή ως «φήμες».Μία εβδομάδα πριν από την αποστολή του εν λόγω μηνύματος (16 Ιανουαρίου 2010) είχε εκδοθεί από τη Eurostat η έκθεση - καταπέλτης για τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία που είχε τινάξει τα Ελληνικά spreads σε απίστευτα και πρωτοφανή  επίπεδα και έφερε την Ελλάδα στο κατώφλι του ΔΝΤ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: