31/1/12

Γιούνκερ: «Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη υπό επιτήρηση»!

"Εκτός τροχιάς το πρόγραμμα - Απαιτούμε πράξεις‎ τώρα!"

Μιλώντας στη γερμανική ραδιοφωνία ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έστειλε "Τελεσίγραφο" στην Αθήνα για να τηρήσει τις δεσμεύσεις της μπροστά στην νέα δανειακή σύμβαση!
«Χθες καταστήσαμε σαφές στον Έλληνα συνάδελφό μας, κ. Παπαδήμο ότι οι ως εταίροι απαιτούμε πλέον πράξεις σε ό,τι αφορά τη σταθεροποίηση προϋπολογισμού» υπογράμμισε ο κ. Γιούνκερ. 
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την γερμανική ιδέα για ορισμό "επιτρόπου", ο πρόεδρος του Eurogroup σχολίασε ότι «η γερμανική ανησυχία- και δεν πρόκειται μόνο για γερμανική ανησυχία- να βρίσκεται η Ελλάδα υπό αυστηρή παρακολούθηση κινείται στο πλαίσιο της κοινής λογικής». «Όλοι γνωρίζουν ότι το πρόγραμμα σταθεροποίησης στην Ελλάδα βρίσκεται εκτός τροχιάς και όλοι γνωρίζουν ότι χρειάζεται η στήριξη των εταίρων προκειμένου η Ελλάδα να επανέλθει στην τροχιά του πρώτου προγράμματος», σημείωσε ο κ. Γιούνκερ. Διευκρίνισε ωστόσο ότι «πρέπει κανείς να σκέφτεται καλά πώς θα μπορούσαν να εκληφθούν τέτοιες προτάσεις όταν τις δημοσιοποιείς στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη» και επανέλαβε: «Δεν βλέπω την ανάγκη ενός δημοσιονομικού επιτρόπου ειδικά για την Ελλάδα. Ωστόσο οι Έλληνες φίλοι μας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι βρίσκονται υπό αυξημένη επιτήρηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: