16/11/11

Εδώ νόμοι καίγονται και οι κανονισμοί της Βουλής χτενίζονται!

Ποιο Κόμμα είναι με  βάση τον Κανονισμό της Ελληνικής Βουλής, Αξιωματική Αντιπολίτευση;
Σχολιάζει ο Πέτρος Μανταίος.
Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».
Εδώ νόμοι καίγονται και οι κανονισμοί χτενίζονται! Εχει κάπου και πλάκα το δράμα που περνάμε· ευτυχώς που το γέλιο (όλο και πιο σπάνιο!) δεν φορολογείται ακόμα!
Διότι, μπορεί, κατά τον κανονισμό της Βουλής, αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι «ο πρόεδρος της μεγαλύτερης σε δύναμη Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που δεν μετέχει στην κυβέρνηση». 
Αλλά εάν ο κανονισμός εφαρμοζόταν πιστά, με την πρόσφατη κυβερνητική αλλαγή, αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ήταν τώρα η Αλέκα Παπαρήγα, καθώς μεγαλύτερη κοινοβουλευτική δύναμη που δεν μετέχει στην τρικομματική κυβέρνηση, είναι πλέον το ΚΚΕ!
Γι' αυτό ο Αντώνης Σαμαράς -βάσει του ...αξιώματος «πίτα αφάγωτη, σκύλος χορτάτος»- δήλωσε, μήπως και τον... παρεξηγήσουν, ότι η Ν.Δ. μετέχει μεν (στην κυβέρνηση), αλλά όχι με βουλευτές (ο Δημήτρης Αβραμόπουλος που ήταν βουλευτής, παραιτήθηκε εγκαίρως...), άρα δεν «συγκυβερνά»!!!
Αρκεί βέβαια ο ισχυρισμός του να συμπέσει με την ερμηνεία που θα δώσει η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής. 
Διότι, αν δεν συμπέσει, τότε θα συμβεί ό,τι συνέβη μία μόνο φορά στην ιστορία της ελληνικής Αριστεράς: στις εκλογές του 1958, με την ΕΔΑ δεύτερο κόμμα και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον αείμνηστο πρόεδρό της Γιάννη Πασαλίδη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: