2/11/11

Η Λογική των δανειστών: Αισχρότητα και δουλικότητα...

Τελεσίγραφο Μέρκελ και Σαρκοζί: "Έλληνες μέχρι  τις 5/12 αποφασίστε εάν θέλετε να παραμείνετε στο ευρώ!"
"Οι επαίτες δεν μπορεί να είναι και εντολείς!"
"Εκτιμάμε όλο τον κόσμο, όπως και τους Έλληνες, αρκεί να εμφανίζονται λογικοί!", δήλωσε η κ. Μέρκελ! Για να έρθει λίγο αργότερα ο κ.Σαρκοζί και να υποδείξει τι εστί λογικό κατά τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα: "Δεν υπάρχει πλέον τίποτα προς διαπραγμάτευση!Οι Έλληνες δεν θα λάβουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω, όσο δεν θα έχουν υιοθετήσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης που απαίτησε το ΔΝΤ. Το δημοψήφισμα θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό και να θέσει στους Έλληνες το μόνο ερώτημα που υπάρχει : Θέλουν ή όχι να παραμείνουν στη ζώνη του ευρώ;"
"Πριν από μια εβδομάδα, 17 από εμάς έλαβαν από κοινού αποφάσεις. Δεν θα δεχθούμε να υποχωρήσει κάποιος από αυτές τις αποφάσεις" δήλωσε  ο πρόεδρος του Eurogroup κ. Γιούνκερ, βάζοντας τα ...όρια της λογικής που πρέπει να έχουν οι Έλληνες .
Και στο τέλος η κυρία Κριστίν Λαγκάρντ έκανε ξεκάθαρο ότι "...η δανειακή σύμβαση δεν μπορεί να τεθεί στο δημοψήφισμα! Σε δημοψήφισμα οι Έλληνες ας βάλουν την παραμονή τους στην Ευρωζώνη! Και μέχρι τότε δεν εκταμιεύεται ούτε η 6η δόση!" κάνοντας έτσι και ξεκάθαρο ότι στην λογική των αγορών δεν χωρούν παραλογισμοί περί δημοκρατίας αλλά μόνον λογικές εκβιαστικών διλημμάτων. Οπότε δικαιώνονται απόλυτα όσοι κάγχαζαν ότι ένα δημοψήφισμα αυτήν την χρονική στιγμή στην Ελλάδα  «Είναι σαν να ρωτάς τις γαλοπούλες, αν θέλουν να ψηθούν τα Χριστούγεννα»! Τις γαλοπούλες ποτέ δεν τις ρωτάνε για να τις φάνε! Εξάλλου τι λογική διαθέτουν οι ...γαλοπούλες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: