28/11/11

Οι Γερμανοί συνέλαβαν 1300 περιβαλλοντιστές-ακτιβιστές!

Στοπ στα πυρηνικά απόβλητα επιχείρησαν να βάλουν χιλιάδες ακτιβιστές στην Γερμανία και συνελλήφθησαν!

Προς τον τερματικό σταθμό στο Ντάνενμπεργκ κατευθυνόταν χθες η αμαξοστοιχία που μετέφερε πίσω στη Γερμανία πυρηνικά απόβλητα επεξεργασμένα στη Γαλλία, έπειτα από ένα περιπετειώδες ταξίδι με διαδηλώσεις, συγκρούσεις ακτιβιστών και αστυνομίας, συλλήψεις και πάσης φύσεως διαμαρτυρίες.
 Η πιο μαζική ίσως κινητοποίηση ήταν η καθιστική διαμαρτυρία χιλιάδων ακτιβιστών, οι οποίοι κατέλαβαν τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή τη σιδηροδρομική γραμμή έξω από το Ντάνενμπεργκ. Η αστυνομία ξεκίνησε την απομάκρυνσή τους χθες τα ξημερώματα, σε συνθήκες σχετικής ηρεμίας, συλλαμβάνοντας 1.300 διαδηλωτές!!!
Είχαν προηγηθεί διάφορες άλλες κινητοποιήσεις στη διάρκεια της διαδρομής του «ραδιενεργού τρένου» με τους ακτιβιστές να μιλούν για 150 τραυματίες στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ βίαια επεισόδια είχαν σημειωθεί τις προηγούμενες μέρες και στη γαλλική πλευρά. Η μεταφορά των επεξεργασμένων πυρηνικών αποβλήτων στην τοποθεσία προσωρινής αποθήκευσής τους στο Γκόρλεμπεν αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα με τη βοήθεια φορτηγών. Οι ακτιβιστές καταγγέλλουν ότι το παλαιό αλατωρυχείο στο Γκόρλεμπεν δεν αποτελεί ασφαλή τοποθεσία ενώ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε περίπτωση ατυχήματος κατά τη διάρκεια της μεταφοράς.Οι ακτιβιστές διατρανώνουν την θέλησή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στην αποθήκευση των  Πυρηνικών με κάθε τρόπο! Στην προσπάθειά τους αυτή έχουν ως σύμμαχο όλη την κοινωνία της περιοχής του Γκόρλεμπεν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: