18/10/11

Πληρώνουμε και θα πληρώνουμε πανάκριβα την «Πράσινη Ανάπτυξη»!

 
Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:επί 20 χρόνια θα ακριβαίνει το ρεύμα λόγω των ΑΠΕ! Αυξήσεις έως και 100% για τα νοικοκυριά!
Οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές της Ευρώπης είναι αντιμέτωποι με τουλάχιστον 20 χρόνια αυξητικών τιμών για το ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με έρευνα  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που διέρρευσε για το πώς θα μπορέσει να αντεπεξέλθει η ήπειρος στους «πράσινους» ενεργειακούς της στόχους. Στην έρευνα προβλέπεται επίσης τεράστια ανάπτυξη στον αριθμό των αιολικών πάρκων, που θα ωθήσουν ακόμη υψηλότερα τις τιμές.  
Η έρευνα των 112 σελίδων κάνει μια αποτίμηση σε μια σειρά μεθόδους, στις οποίες τα ορυκτά καύσιμα, όπως ο άνθρακας, αντικαθίστανται με πιο « καθαρές» πηγές ενέργειας. Καταλήγει ότι, με βάση όλα τα σενάρια, τα αιολικά πάρκα καθίστανται η μεγαλύτερη πηγή ηλεκτρισμού στην Ε.Ε. έως το 2050, ξεπερνώντας τόσο τον άνθρακα όσο και την πυρηνική ενέργεια. Τα αιολικά πάρκα μπορούν να παράγουν έως 49% του ευρωπαϊκού ηλεκτρισμού μέχρι τότε, σύμφωνα με την έρευνα, έναντι μόλις 5% σήμερα. Η μέση τιμή ηλεκτρικού ρεύματος για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις προβλέπεται να αυξάνεται «έντονα εως το 2020-2030» με βάση όλα τα σενάρια που εξετάζονται. Οι υψηλότερες τιμές θα προκύψουν μετά το 2030, στην περίπτωση που οι ανανεώσιμες πηγές, όπως η αιολική και η ηλιακή ενέργεια, αντικαταστήσουν μεγάλο κομμάτι της παραγωγής. Για παράδειγμα, η μέση τιμή για τα νοικοκυριά μπορεί να αυξηθεί 100% και πλέον το 2050 στην παραπάνω περίπτωση αλλά μόνο 43% στο σενάριο που προϋποθέτει μεγαλύτερη χρήση πυρηνικής ενέργειας και δέσμευσης / αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα (carbon capture and storage).

Δεν υπάρχουν σχόλια: